Pilot Bölge Deprem Bölgesi:

Fonun ilk etapta depremden etkilenen 6 ilde pilot olarak uygulanacağını belirten Göktaş, "Adıyaman, Gaziantep'in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri ile Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'daki 18-29 yaş arası gençlerimiz 15 Şubat'tan itibaren başvuruda bulunabilirler" dedi.

Uluslararası Kriterler ve Esnek Şartlar:

Fonun oluşturulmasında uluslararası kriterlerden faydalanıldığını, ancak deprem bölgesi için şartların esnetildiğini kaydeden Göktaş, "İlerleyen süreçte programı tüm Türkiye'ye yaygınlaştırarak tüm gençlerimizi kapsamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Faizsiz Kredi ve Proje Desteği:

Aile ve Gençlik Fonu'nun iki temel amacı olduğunu belirten Göktaş, "Gençlerimizin hem evlilik hayallerine hem de farklı projelerine destek olmak istiyoruz. Faizsiz kredi imkanı sunarak aile kurma yolunda ilk adımı atacak gençlerimize destek olacağız. Aynı zamanda gençlerimiz kendi projelerini de hayata geçirebilecekler" dedi.

Ekonomik Destek Miktarı:

Programın ekonomik destek kısmıyla başvurusu onaylanan kişilere toplam 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin lira kredi desteği sunulacak.

Yaş ve Gelir Kriterleri:

Fondan faydalanmak isteyenlerin 15 Şubat başvuru tarihi itibarıyla 18-29 yaş arasında olması gerekiyor. Çiftlerin gelir toplamının brüt 2 asgari ücreti aşmaması da bir kriter olarak belirlendi.

Editör: Özgür Ağar