31 Mart 2024 tarihinde yapılacak belediye ve mahalli seçimler için partilerin çalışmaları devam ediyor. Seçimlere 80 günden daha az bir zaman kalırken, partilerin belediye başkan adayları da netleşiyor.

Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir adayı Şerif Aydın olacak iddiası

Avukat Muhammed Şerif Aydın

Sosyal medyada ortaya atılan bir iddiaya göre Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı önceki dönem il başkanı olan Avukat Muhammed Şerif Aydın oldu.

Ak Parti kulislerinde dolaşan bilgilere göre, Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Avukat Muhammed Şerif Aydın olduğu, büyük oranda netleşti.

Birçok kullanıcı bugün akşam saatlerinde Whatsapp durum güncellemesinde ve Instagram hikayesinde Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Avukat Muhammed Şerif Aydın olduğunu paylaşarak ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulundu.

Aydın’a yakın isimlerden Fırat Sümer Ak Parti’nin adayını açıkladı

Şerif Aydın’a yakın isimlerden Ak Partili Fırat Sümer, Ak Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayının Avukat Muhammed Şerif Aydın olduğunu iddia etti.

Sümer sosyal medya hesabından; “Ak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayımız kıymetli dostum M. Şerif Aydın, Diyarbakır halkına hayırlı olması dileklerimle” ifadelerini kullandı.

Resmi açıklama bekleniyor

Sümer’in iddiasına göre Aydın, Ankara’da Diyarbakır Büyükşehir adayı olarak tasdik edildi. Aydın’ın adaylığı ile ilgili resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağı iddia edildi.

Avukat Muhammed Şerif Aydın kimdir?

Avukat Muhammed Şerif Aydın 1

1979 yılında Mardin’in Savur İlçesi’ne bağlı Kırkdirek Köyü’nde dünyaya gelen ve “Şêx Bube” ailesinden olan Aydın, 2001 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra, Atılım Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı.

1992-1995 yılları arasında Refah Partisi Adana Gençlik Kolları, 2002-2006 yılları arasında AK Parti Bismil Gençlik Kolları, 2012-2013 yılları arasında AK Parti Bismil Seçim İşleri Başkanlığı ve AK Parti Diyarbakır Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı yapan Aydın, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında başkanlık yaptı.

“Arap Baharı ve Mısır’da Yansımaları” isimli yayınlanmış yüksek lisans tezi, “Şanghay İşbirliği Teşkilatı”, “ABD Hegemonyası”, “Soğuk Savaş ve Türkiye”, “20. yy Türk Dış Politikası”, “Orta Doğu’da Yeni Güç Dengeleri” ve “Menderes’ten Erdoğan’a Muhafazakar Demokratlık” isimli makale çalışmaları bulunan Aydın evli ve 5 çocuk babasıdır.

22 Şubat 2021 tarihinde Ak Parti Diyarbakır İl Başkanı olarak atanan Aydın 25 Eylül 2023 tarihinde görevinden istifa etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)