Yoğurtla Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Balık
  • Asitli gıdalar (sirke, koruk)
  • Turp
  • Tere

Süt ile Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Protein içeren besinler (tavuk, balık, peynir, yumurta, yoğurt)

Kırmızı Et ile Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Sarımsak
  • Sirke
  • Nar
  • Üzüm

Soğanla Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Sarımsak

Pirinç ile Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Sirke
  • Sirke içeren yiyecekler (turşu, sirkeli salata)

Meyvelerle Birlikte Tüketilmemesi Gerekenler:

  • Şekerli gıdalar (bal, reçel, şerbet)
  • Balık ile incir, ayva ve kavun
  • Erik, şeftali, kayısı ve nar

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Noktalar:

  • Meyveler, sindirim sisteminin rahat çalışması için tek başına ve aç karnına tüketilmelidir.
  • Karpuz ve kavun gibi yüksek su içeriğine sahip meyveler, diğer meyvelerle birlikte tüketilmemelidir.
  • Bol su içmek, sindirim sisteminin sağlıklı çalışması için önemlidir.
Kaynak: (İLKHA)