TFF 2. Lig’de şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor, deplasmanda Hatay ekibi İskenderunspor’u 3-2 mağlup ederek şampiyonluk yolunda önemli bir virajı kayıpsız geçti.

Amedspor maça hızlı başladı

Maça arzulu ve istekli başlayan Amedspor 7. Dakikada Berk İsmail Ünsal’ın kaydettiği golle maça adeta 1-0 önde başladı. Bu golden sadece 15 dakika sonra tekrar sahneye çıkan Berk İsmail, kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. İlk yarı Amedspor’un 2-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci yarıda aradaki farkı indirmek için atak başlayan ev sahibi İskenderunspor, 60. Dakikada penaltı kazandı. Penaltı atışını gole çeviren Muhammed Demirci, aradaki farkı bire indirdi.

Bu golle umutlanan ev sahibi ekip ataklarını sıklaştırdı.

Amedspor rakibinin yaklaşmasına izin vermedi: Frikik golü geldi

Amedspor’da Taşkın Çalış 74. Dakikada kullandığı serbest vuruşta topu ağlara gönderdi. Çalış, uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir gol kaydederek aradaki farkı yeniden ikiye çıkardı.

78. dakikada İskenderunspor, Ömer Kuşan ile bulduğu golle aradaki farkı tekrar bire indirdi. İlerleyen dakikalarda baskısını sürdüren ev sahibi takım, aradığı golü bulamadı. Maç, Amedspor’un 3-2’lik üstünlüğü ile sona erdi.

Bu galibiyet ile puanını 47’ye yükselten Yeşil – Kırmızı – Beyazlı Diyarbakır ekibi, ikinci sıradaki Kastamonuspor ile aynı puanı paylaşırken, lider Iğdır FK ile aradaki 4 puanlık farkı da korudu.

Amedspor ligin 25. Hafta mücadelesinde evinde Ege Ekibi Uşakspor ile karşılaşacak. Pazar günü oynanacak maç, saat 14:00’da başlayacak.

Amedspor’un grubunda lider olan Iğdır FK, bugün evinde İnegölspor’u 2-0 ile geçerek puanını 51’e yükseltti ve liderliğini sürdürdü. Ligde 2. Sırada yer alan Kastamonuspor 1966 ise haftayı bay geçti.

Amedspor’un rakipleri birbirleri ile maç yapacak

Ligin 25. Haftasında Amedspor’un şampiyonluk yolundaki rakipleri, Iğdır FK ile Kastamonuspor 1966 birbirleri ile oynayacak. Pazar günü Kastamonu’da oynanacak maç, saat 14:00’da başlayacak.

Editör: Kamuran Turgay