TFF 2. Lig Kırmızı Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Amedspor ligin 28. Haftasında kendi evinde Karaman FK’yi ağırladı. Maça hızlı başlayan Amedspor, 9. Dakikada Oktay Aydın’ın kaydettiği golle 1-0 öne geçti. Stadyumu dolduran 20 bini aşkın taraftarının desteğini arkasına alan Amedspor, ikinci yarıya da fırtına gibi başladı. Yeşil kırmızılı ekip 49. Dakikada Taner Gümüş’ün golü ile 2-0’lık üstünlüğü sağladı ve rahatladı. 53. Dakikada sahne alan takımın yeni transferi ve 10 numarası Çekdar Orhan skoru 3-0’a taşıdı.

Konuk ekip Karaman FK 58. Dakikada Ahmet Furkan Özcan’ın kaydettiği golle aradaki farkı 2’ye indirdi.

Maçın 62. dakikada sahneye çıkan Mert Çapar, Çekdar Orhan’ın mükemmel pasında topu ağlara göndererek skoru 4-1’e getirdi ve aradaki farkı yeniden 3’e çıkardı.

Amedspor’un rakibi Iğdır FK yenildi

Deplasmanda Menemen Belediyespor ile mücadele eden ligin lideri Iğdır FK rakibine 2-0 mağlup oldu. Menemen Belediyespor’un gollerini 23. Dakikada Kemal Rüzgar ve 70. Dakikada Onur Akdeniz kaydetti.

Amedspor liderliği perçinledi

Geçtiğimiz haftada maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturan Amedspor, bu hafta rakibi Iğdır FK’nin mağlup olması ile liderliğini tescil ettirdi. Amedspor 56 puana yükselirken Iğdır FK, 55 puan ile ikinci sırada kaldı. Kastamonuspor 1966 aynı puanla ligin üçüncü sırasında yer aldı.

Editör: Kamuran Turgay