Amedspor, Trendyol 1. Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor'da forma giyen eski futbolcusu Çekdar Orhan’ı yeniden transfer etti. 2022-2023 Futbol Sezonunda Amedspor forması giyen Orhan, 3,5 yıllık sözleşmeye imza attı.

Amedspor Başkanı Aziz Elaldı’nın da katıldığı imza töreninde sözleşmeye imza atan Çekdar Orhan, formayı sırtına geçirdi. Tecrübeli orta saha oyuncusu, Amedspor ile bu sezon şampiyonluk yaşamak istediğini vurguladı.

Başkan Aziz Elaldı, Çekdar Orhan’a “yuvana hoş geldin” dedi.

Amedspor’dan görkemli video

Amedspor, yeni, transferi Çekdar Orhan’ı sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile duyurdu.

Çekdar Orhan kimdir?

 

Çekdar Orhan 8 Mart 1998 tarihinde Hakkâri’de doğdu.

Almanya'da FC Mönchengladbach altyapısında futbola başlayan oyuncu, daha sonra Antalyaspor altyapısına, oradan da Galatasaray altyapısına transfer oldu. 2018-2019 sezonunda Galatasaray U21 takımında 13 gol atarak takımıyla U21 Süper Lig Şampiyonluğu kazandı. 2019-2020 sezon başında 1. Lig takımlarından Akhisarspor'a transfer oldu. Orhan ardından Giresunspor, Tuzlaspor ve Amedspor formalarını giydi.

Bu sezon Giresunspor forması ile Trendyol 1. Lig’de 18 maça çıkan Orhan, 1 gol 2 asistlik katkı verdi.

Kariyerinde toplam 173 maça çıka Çekdar Orhan, 29 gol ve 26 asist yaptı. Kariyerinde 9 sarı kar gören Orhan yalnızca bir kez ikinci sarı karttan dolayı oyundan atıldı. Orhan, direk olarak hiç kırmızı kart görmedi.

Muhabir: (Özgür Ağar)