Trabzonspor’da Teknik Direktör Fatih Tekke dönemi sona erdi. Bordo-mavili kulüp, Amedspor deplasmanında alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından deneyimli teknik adamla karşılıklı anlaşarak yolların ayrıldığını açıkladı.

Tekke, Ferencvaros karşısında alınan 4-0’lık mağlubiyetin ardından istifasını sunmuş ancak yönetim bu talebi kabul etmemişti. Amedspor mağlubiyetinin ardından yapılan görüşmede ise ayrılık kararı çıktı.

Trabzonspor ayrılığı duyurdu

Amedspor'a Mağlup Olan Trabzonspor’da Fatih Tekke Dönemi Sona Erdi, 3

Trabzonspor’dan yapılan açıklamada, Başkan Yardımcısı Serkan Kılıç ile Fatih Tekke’nin bir araya gelerek mevcut süreci ve takımın geleceğini kapsamlı şekilde değerlendirdiği belirtildi.

Görüşmelerin ardından Trabzonspor’un menfaatleri ve geleceğe yönelik hedefleri doğrultusunda karşılıklı anlaşmayla yolların ayrılmasına karar verildiği bildirildi.

Kulüp, Tekke’nin görev yaptığı yaklaşık 18 aylık süreçte oyuncuların gelişimine katkı sunduğunu, sportif ve ekonomik kazanımlar sağladığını ve Türkiye Kupası’nı müzeye kazandırdığını belirterek deneyimli teknik adama teşekkür etti.

Fatih Tekke döneminin karnesi

Amedspor'a Mağlup Olan Trabzonspor’da Fatih Tekke Dönemi Sona Erdi, 2

Fatih Tekke, Trabzonspor ile 11 Mart 2025’te 4,5 yıllık sözleşme imzalamıştı.

Tekke’nin lig performansı şöyle:

  • Lig maçı: 48
  • Galibiyet: 26
  • Beraberlik: 14
  • Mağlubiyet: 8
  • Puan ortalaması: 1,91

Trabzonspor’u şampiyonluk yarışına taşıdı

2024-25 sezonunun 27’nci haftasında Şenol Güneş’in ardından göreve gelen Tekke, ilk sezonunda 11 lig karşılaşmasında 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde etti. Trabzonspor sezonu 51 puanla 7’nci sırada tamamladı.

Bordo-mavililer geçen sezon ise 34 maçta;

  • 20 galibiyet
  • 9 beraberlik
  • 5 mağlubiyet

alarak sezonu üçüncü sırada tamamladı ve Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti.

Bu sezon 3 lig maçına çıktı

Amedspor'a Mağlup Olan Trabzonspor’da Fatih Tekke Dönemi Sona Erdi, 1

Trabzonspor, bu sezon Fatih Tekke yönetiminde oynadığı 3 lig karşılaşmasında 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Bordo-mavili ekip, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ise Ferencvaros karşısında 1-0 ve 4-0’lık mağlubiyetler alarak elendi.

18 ayda kupa kazandı

Fatih Tekke yönetimindeki Trabzonspor, geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası finalinde TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Böylece bordo-mavililer 5 sezonluk Türkiye Kupası hasretine son verirken, Tekke de Trabzonspor’un başındaki ilk kupasını kazandı.

Amedspor karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyetin ardından verilen ayrılık kararıyla Trabzonspor’da yaklaşık 18 aylık Fatih Tekke dönemi sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi