"900'den fazla araçtaki insanı kurtardık"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İtfaiye Müdürlüğü'nde düzenlediği basın toplantısında, Antalya'nın uzun süredir görülmemiş bir şiddetli yağışa maruz kaldığını belirtti.

Dünkü yağışın gece boyunca artarak devam ettiğini belirten Böcek, "Metrekareye 300 kilogramın üzerinde yağış düştü. Mevsim normallerinin oldukça üzerinde. İtfaiye, ASAT ve diğer ilgili birimlerimizle toplamda 1459 personel ve 290 araçla mücadele ediyoruz. 900'den fazla araçta mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Şimdi ev ve binalarda tahliye operasyonları devam ediyor." dedi.

Yagmur Ve Dolu Antalyayi Iste Boyle Vurdu Da8D2487

Antalya Valiliği, AFAD, ilçe belediyeleri ve tüm kurumlarla işbirliği içinde olduklarını vurgulayan Böcek, "Can kaybı olmaması önemli, buna şükrediyoruz. Umarım can kaybı olmadan bu sel felaketinin üstesinden geliriz." dedi.

Böcek, yağış süresince tüm ekiplerin sahada olduğunu belirterek, acil olmayanların evlerinden çıkmamalarını istedi.

Vali Şahin: "Okullar tatil edildi"

Kepez ilçesinde yağışın etkilediği alanlarda inceleme yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, yağışın ve yer yer dolunun şehrin merkez ilçelerinde etkili olduğunu belirterek, özellikle Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde su taşkınları ve sel yaşandığını söyledi.

Şahin, yağışın devam ettiğine dikkat çekerek, "Eski dere yataklarında tıkanıklıklar yaşandı. Yollarımızda, kara yollarında ve alt geçitlerde ciddi su birikintileri nedeniyle aksamalar yaşandı. Trafik sıkışıklığı yaşıyoruz. 112'ye 1500 civarında ihbar geldi. Bunların çoğu ev ve iş yeri su baskınlarıydı." şeklinde konuştu.

Resim Dd43D0Df

Muratpaşa İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde su baskını nedeniyle hizmet verilemediğini dile getiren Şahin, "Bugün okullar tatil. Antalyalılara geçmiş olsun diyoruz. Bu gece zor bir geceydi. Hızlı bir şekilde müdahale ediyoruz. AFAD ekiplerimiz, belediyelerimizin iş makineleri sahada, arkadaşlarımız çalışıyorlar. Defterdarlık ekiplerimiz de hasar tespit çalışmaları yapıyor. En kısa sürede hayatın normale dönmesi için gerekli çalışmaları tamamlayacağız." dedi.

Şahin, yağıştan etkilenen Kepez Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek İl Sağlık Müdürü Evren Ekingen ve hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Hastanede bazı sorunlar yaşandığını belirten Şahin, "Giderlerde geri basma sorunu var. Laboratuvar ve tomografi cihazlarında problem yaşıyoruz. Diğer hastanelerden destek alarak eksikliklerimizi gideriyoruz. Acil servis laboratuvarı hizmet vermeye devam ediyor. Eksiklikleri en kısa sürede tamamlayacağız ve normal hayata döneceğiz." açıklamasında bulundu.

Şahin'e incelemelerinde AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse de eşlik etti.

Resim F202Abff

Kaynak: (Haber Merkezi)