Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te asgari ücrete ara bir zam yapılmayacağını dile getirmişti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası, Işıkhan, asgari ücretle ilgili sorulara şöyle cevap vermişti: “Temmuz ayında olduğu gibi, asgari ücretin enflasyona yenik düşmemesi ilkesini koruyacağız. Asgari ücret genellikle yılda bir kez arttırılıyor, yine bu şekilde devam edeceğiz.” Ancak, asgari ücrete yeniden bir zam yapılacağı söylentiler arasında.

ASGARİ ÜCRETE YENİDEN ZAM MI GELECEK?

Ancak, ekonomist Dr. Şeref Oğuz'a göre, işverenler ve hatta Türkiye Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) gibi önemli kuruluşlar, asgari ücretin yılda iki kez artırılmasına sıcak bakıyor.

Dr. Oğuz, "Mayıs ayında enflasyonun zirveye çıkması bekleniyor. Haziran ayında ise asgari ücret yeniden gözden geçirilecek" dedi.

Oğuz, enflasyonun mayıs ayında yükselmesinin beklendiğini ve bu durumun iş barışını korumak için asgari ücrette ayarlama yapılmasını gerekli kıldığını vurguladı.

BÖLGESEL ASGARİ ÜCRET MÜMKÜN MÜ?

Asgari ücretin farklı bölgelerde farklılık gösterip göstermemesi konusunda yapılan değerlendirmelere de Dr. Oğuz dikkat çekti. "Bingöl'deki asgari ücretle İstanbul'daki asgari ücret aynı olmalı mıdır, bölgesel asgari ücret uygulanabilir mi?" sorularının tartışıldığını söyledi. Haziran ayının bu konuda önemli kararların alınabileceği bir dönem olabileceğini ifade etti.

Dr. Oğuz ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ikinci bir zam yapılmasına karşı olduğunu bildirdi. Orta Vadeli Program'da böyle bir düzenlemenin bulunmadığını belirten Oğuz, ancak iş barışının korunması ve istihdam kaybının önlenmesi amacıyla ikinci bir zam beklendiğini söyledi.

Kaynak: (Haber Merkezi)