Enflasyon fırladı, açlık sınırı 20 bine yaklaştı!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini 2 puanlık revize ederek yüzde 36'dan yüzde 38'e yükseltti. Bu durum, 6 aylık enflasyon beklentisini de yüzde 25'ten yüzde 26'nın üzerine çıkardı.

SGK Uzmanı İsa Karakaş'tan çarpıcı uyarı: "Asgari ücret 17 bin TL'nin altında kalırsa yasal düzenlemenin ruhuna aykırı olur!"

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete zam yapılmaması halinde 2025 Şubat ayına kadar 17.002 TL ile geçinmek zorunda kalacağımızı vurguladı. Açlık sınırının 20 bin TL'ye yaklaştığını hatırlatan Karakaş, "Enflasyonla mücadele ediyoruz ancak bu enflasyonun yükünü sadece çalışanlara yüklemek doğru değil" dedi.

Hükümet ve muhalefet ara zamda uzlaşabilir mi?

Karakaş, hükümetin ve ana muhalefet partisinin asgari ücrete ara zam yapılmasına olumlu baktığını ancak ekonomi yönetiminin bu konuda çekimser davrandığını belirtti. Uzman isim, doğal gaz ve elektrik gibi kamu zamlarının ertelendiğini de hatırlatarak Eylül ayında asgari ücrete ara zam gelebileceğini söyledi. Zam miktarının ise 3 bin TL ile 4 bin TL arasında değişebileceği konuşuluyor.

Emekli ve memur zamları da asgari ücreti etkileyecek!

Emekli ve memura yapılacak zamlar sonrası asgari ücretle emekli ve memur maaşları arasındaki farkın artacağını belirten Karakaş, bunun da genel zamlara yansıyacağını kaydetti.

Çalışanlar zam oranını sabırsızlıkla bekliyor!

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı ve yapılacak zam miktarı, çalışanlar tarafından merakla bekleniyor. Kulislerde dolaşan bilgilere göre, zam oranı 3 bin TL ile 4 bin TL arasında olabilir.

Kaynak: (Haber Merkezi)