İTO Başkanı Şekib Avdagiç, "Eğer enflasyonu kontrol altına almak istiyorsak, hiçbir ülkenin rahatlık alanına dokunmadan bunu gerçekleştiremediğini görmekteyiz. Enflasyonla mücadele etmenin belirli kuralları ve prensipleri bulunmaktadır." şeklinde konuştu.

İş dünyasının gündemine dair görüşlerini paylaşan Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) para politikasına vurgu yaparak, "Ülkemizin enflasyonu en kısa sürede ve etkili bir şekilde düşürmesi gerekiyor. Enflasyonu kontrol altına almak istiyorsak, hiç kimsenin rahatına dokunmadan bunu başaran bir ülke görülmemiştir." ifadelerini kullandı.

"Asgari Ücret 1 Yıl İçin Belirlendi"

Avdagiç, asgari ücretle ilgili beklentiler konusunda, asgari ücretin 1 yıllık olarak belirlendiğini ve bu doğrultuda iş dünyasının bütçelerini hazırladığını belirtti.

Avdagiç, "Bizim spekülasyonlara ihtiyacımız yok. Biz İstanbul Ticaret Odasıyız. Kamunun belirlediği asgari ücret ve çerçeveyi dikkate alarak bütçelerimizi oluşturuyoruz. Devletin bu konudaki yaklaşımını dikkate alıyoruz." şeklinde konuştu.

Kırmızı Et Fiyatları Hakkında Açıklamalar

Avdagiç, kırmızı et fiyatlarındaki artışın sürecini yakından takip etmek gerektiğini vurgulayarak, son bir yılda yem fiyatlarının yüzde 27, kırmızı et fiyatlarının ise yüzde 100'ün üzerinde arttığını söyledi. Bu artışın rasyonel olmadığını belirten Avdagiç, kırmızı ette ana girdilerde böyle bir artışı haklı çıkaracak bir maliyet oluşmadığını dile getirdi.

Kaynak: (İLKHA)