Milyonlarca çalışan ve emekli bu durumdan dolayı geçim sorunu yaşıyor. Emekliler için 6 aylık bir enflasyon zammı geleceği de tahmin ediliyor.

Ancak asgari ücretliye yılda bir kez zam gerçekleştiriliyor. Peki hayat pahalılığını arttığı bir dönemde asgari ücretliye zam gelebilir mi?

Ünlü ekonomist Çetin Ünsalan, Selçuk Geçer’in programında milyonlarca çalışana adeta müjdeyi vererek gelişmeyi açıkladı.

Pazardaki fiyatlarla enflasyon birbirine ters

Enflasyon oranındaki artışlarda düşüş gözlemlense de Pazar tezgahlarına yansımayı vatandaş göremedi. Pek çok çalışan ise hayat pahalılığı karşısında asgari ücretin eridiğini belirtiyor. Öyle ki pek çok çalışan Temmuz ayında emekliler ile beraber maaşlarına zam yapılmasını istiyor.

Asgari ücrete zam yapacaklar

Ünsalan, "Asgari ücrete yeni artışlar gelecek, ancak buradaki kaygı geçinilebilir değil, hedeflenen dolaylı vergileri ödeyebilecek paranın cebinize konmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanı da emeklilere Temmuz'da zam yapılacağını söylemişti. Bana göre asgari ücrete de artış yapacaklar” dedi.

Ünsalan, "Enflasyonist dönemleri hatırlamayanlar olabilir belki, ancak yaş olarak bir şeyin fiyatı düşmez; gelirler artırılarak ona ulaşılabilir. Doğru bir ekonomi politikası izlerseniz, sonra toplamda bazı şeyler uzun vadede düzelir. Ancak bir şeyin fiyatı düşer mi? Hayır, geliriniz artar” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ