Karacadağ Bölgesi Koordinatörü Sultan Kalkan ve SEECO Proje Takım Lideri Sibel Eşder, DTB Başkanı Engin Yeşil, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Cevher Defne Eyyubi ve DTB Yönetim Kurulu üyelerine projeyi detaylı bir şekilde anlattılar.

Avrupa Birliği'nin desteğiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Dünya Bankası'nın koordinasyonunda hayata geçen SEECO, Türkiye'nin 11 ilinde umut ışığı yakıyor. Hedef, bölgedeki kadınların ve gençlerin ekonomik güçlenmesi ve toplumsal uyuma katkıda bulunmaları.

Proje kapsamında, yerel ihtiyaçlar ve öncelikler doğrultusunda gelir getirici faaliyetler için kapasite geliştirme ve ortak üretim alanları oluşturulacak. Bu sayede, hem sıfırdan iş kurmak isteyenler hem de halihazırda var olan işlerini büyütmek isteyenler önemli fırsatlar yakalayacak.

DTB Başkanı Engin Yeşil, projenin bölgeye büyük katkı sağlayacağına inandığını ve başarıyla yürütülmesi için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Projenin, hem yeni girişimleri teşvik etmesi hem de mevcut işletmeleri büyütmesi açısından önemli olduğunun altını çizdi.

Kaynak: (İHA)