eTwinning projeleri , Avrupa'nın farklı ülkelerinden öğretmenlerin, farklı okullardan öğretmenlerle deneyimlerini paylaşıp, fikir alış verişinde bulunabileceği çevrim içi  ortam oluşturan bir platformdur. 

Projede Azerbaycan'dan 3, ülkemizden 9 okul ortak olarak çalıştılar. 

Tepe Dicle Ortaokulu 'ndan ise  5. sınıftan 5 öğrenci yer aldı.

Projede okulun Fen Bilimleri öğretmeni Nurten TUNÇ ortak olarak görev aldı. Öğrencileri arasında koordinasyonu sağlayarak projenin etkin bir şekilde yürütülmesini sağladı.

Bfe73B2C E78C 42Dd 920E 0Ea1506Fb27A

Uzman Psikolog Zerrin ÇİMEN KIYLIOĞLU ' nun davet edildiği ve öğrencilerin katıldığı çevrimiçi bir görüşme ayarlandı. ”Teknoloji bağımlılığı nasıl fark edilir? Bağımlılıktan kurtulmak için neler yapılabilir?" konuları ile ilgili sunum gerçekleştiren KIYLIOĞLU, öğrencilerin bilinçlenmesini sağladı.  

Öğrencilere çeşitli görevler verilerek teknolojiyi faydalı kullanma, gerçek ve sanal ortamda oynanan oyunları karşılaştırma, haftalık teknoloji kullanımı zaman çizelgesi vb. etkinliklerin yapıldığı proje için final sergisi yapıldı.

Proje final sergisinde öğrenciler yaptıkları etkinlikleri arkadaşlarına anlatmak üzere bir sunum gerçekleştirdiler. 12 ortağın, projenin final çalışması ürünü olarak hazırladığı broşürleri arkadaşlarına dağıttılar. 

Okul müdürü Serhat YEKTAŞ, öğrencilerin eTwinning projelerinde farklı kültürleri tanıdığını, bu projelerin öğrencilere özgüven kazandırdığınıve okul idaresi olarak bu projeleri desteklemeye devam edeceklerini belirtti. 

Okulun Fen Bilimleri öğretmeni Nurten TUNÇ,eTwinning projelerinin öğrencilere web2.0 araçlarını kullanma konusunda büyük bir fırsat oluşturduğunu ve bu tarz projelerin dersler arası etkileşimi arttırdığını belirtti. Ayrıca teknolojiyi sadece oyun vb sanal aktivitiler dışında bilinçli kullanmanın çeşitli yollarını vurgulattigini iletti.

Kaynak: Haber Merkezi