Üreticilerle Birlikte Hasatta

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde çiftçilerin buğday hasadına katıldı. Biçerdövere binerek hasat yapan Bakan Yumaklı, Türkiye Mahsuller Ofisi'nin (TMO) 600’e yakın noktada alımlarına devam ettiğini ifade etti.

TMO Alımları ve Üretici Ödemeleri

Bakan Yumaklı, 10 Haziran’a kadar ürünlerini TMO’ya teslim eden üreticilerin ödemelerinin hesaplarına aktarıldığını söyledi. "Eskişehir'in Günyüzü ilçesinde üreticilerimizin hasat mutluluğuna ortak olduk. Emeğin, alın teri ve bekleyişin semeresinin toplandığı bu güzel gün vesilesiyle birkaç hususu hatırlatmak isterim," diye konuşan Yumaklı, Türkiye genelinde buğday ve arpa hasadının yüzde 60’ının tamamlandığını belirtti.

30 Milyon Tonluk Üretim Beklentisi

Bakan Yumaklı, bu sezon yaklaşık 30 milyon ton buğday ve arpa üretimi beklendiğini açıkladı. "TMO bünyesindeki 600’e yakın noktada alımlarımız devam etmekte. Şu ana kadar 2 milyon tondan fazla ürün alımı yapıldı," dedi. Ayrıca, 10 Haziran’a kadar ürünlerini TMO’ya teslim eden üreticilerin ödemelerinin hesaplarına aktarıldığını hatırlatan Yumaklı, hasat sezonunun tüm üreticilere ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.

Muhabir: Murat Tanrıkulu