Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında engelli bireylerin öncelikle aile yanında desteklenmesi amacıyla başlatıldığını hatırlatarak, Bakanlığın sunduğu en önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olduğunu vurguladı.

Göktaş, “Engelli vatandaşlarımızın aile birliğini koruyarak evde bakımını önceliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engellilerin yaşadığı ortamdan ayrılmadan, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşamalarını destekliyoruz” dedi.

"Toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz"
Evde Bakım Yardımı ile bakıma muhtaç tam bağımlı yakınlarının bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini belirten Göktaş, “Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam olarak ulaşmaları için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Bütüncül ve adil sosyal hizmet modellerimizle toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

"560 bin vatandaş Evde Bakım Yardımı alıyor"
Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 7 bin 608 lira ödeme yapıldığını ifade eden Bakan Göktaş, şöyle devam etti:

“Evlerinde bakılan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 4,2 milyar lira Evde Bakım Yardımı'nı hesaplara yatırdık. Şu anda 560 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanıyor. Türkiye Yüzyılı vizyonumuz çerçevesinde, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum.”

Kaynak: (Haber Merkezi)