Bakan Göktaş, başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan ve Mayıs ayında resmi nikahlarını kıyan 1.203 çifte toplamda 180 milyon 450 bin lira ödeme yapılacağını açıkladı.

Aile kurumunu desteklemek ve güçlendirmek, gençleri sosyal risklere karşı korumak amacıyla Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını ifade eden Bakan Göktaş, aile kurmayı teşvik ettiklerini ve aileleri güçlendirmeyi ana hedef olarak belirlediklerini vurguladı.

Projeyle gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı adımlar atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerini belirten Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat itibarıyla "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden alınmaya başlandığını hatırlattı. Başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL faizsiz kredi desteği sağlandığını da ekledi.

2.976 Çifte Eğitim ve Danışmanlık Hizmeti Sağlandı

Bakan Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 9.992 çiftin başvurduğunu, şartları sağlayan 2.976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verildiğini belirtti.

Gençleri aile kurma yolunda yalnız bırakmadıklarını ifade eden Bakan Göktaş, ''Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz projenin pilot uygulamasını deprem bölgeleri olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da yürütüyoruz. İlk ödemeyi eğitim programlarına katılıp resmi nikahlarını 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çiftlerin hesaplarına yatırmıştık. İkinci etap ödemelerini Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekerek, bugün hesaplara yatırıyoruz. Mayıs ayında resmi nikahlarını kıyan 1.203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacağız.'' dedi.

Başvuru yapan ve şartları sağlayan çiftlere peyderpey ödemelerin gerçekleştirileceğini belirten Bakan Göktaş, bu desteğin ilerleyen dönemde tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacağını söyledi.

Editör: Basri Akaydın