Bolat, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğuna vurgu yaparak, esnafın, işçinin, çiftçinin, emeklinin, memurun ve emekçinin yaşamını çok iyi bildiğini ifade etti.

Esnaf ve sanatkarların dertlerini ve sıkıntılarını giderme konusunda büyük gayret gösterdiklerini dile getiren Bolat, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 850 bin basit usuldeki esnafın vergi yükümlülüğünün kaldırılması ve 2002 yılından bu yana 468 milyar lira sübvansiyonlu finansman desteği ile esnafımızın her zaman desteklendiğini" söyledi.

Bolat ayrıca, son 21 yılda Türkiye'nin büyük değerler kazandığını belirterek, milli gelirin dört buçuk kat artarak 1 trilyon 119 milyar dolara çıktığını, istihdamın ise 19 milyondan 32 milyon 244 bine yükseldiğini vurguladı. Kişi başına milli gelirin de 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara yükseldiğini belirtti.

Belediyecilik alanında da önemli hizmetler yapıldığını söyleyen Bolat, 2019'dan sonra Ankara'da belediyeciliğin nasıl bir noktaya geldiğini gözlemleyebileceklerini ifade etti. Turgut Altınok'un Keçiören'de yaptığı hizmetlerle Ankara'yı dünya başkentleri seviyesine taşıyacağına inandığını dile getirdi.

Muhabir: İrfan Gültekin