Bakan Uraloğlu, karayollarında alınan bayram tedbirlerine ilişkin bilgi verdi. Bayram tatilinde yaşanması muhtemel trafik yoğunluğu nedeniyle 68 bin 655 kilometrelik yol ağında tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Uraloğlu, “Vatandaşlarımızın huzur içinde seyahat etmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. En yoğun seyahatin gerçekleştiği karayollarında 7-24 esasına göre çalışıyoruz. Ülke genelinde 18 bölge müdürlüğümüz, 123 şube şefliğimiz, 15 tünel bakım işletme şefliği, 25 otoyol bakım işletme şefliği ve 16 yap-işlet-devret bakım işletme şefliğinde kesintisiz olarak denetimlerimizi sürdürüyoruz.” dedi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün AUS Merkezinde bayram tatili süresince anlık izleme ve takip yapıldığını belirten Uraloğlu, “Ülke genelindeki karayolu ağının önemli noktalarındaki sensör, kamera ve sistemlerden toplanan sinyal ve veriler AUS merkezimiz üzerinden koordine ediliyor.” diye konuştu. Uraloğlu, yoğun trafik ve kazalar gibi istenmeyen durumların önüne geçilmesi amacıyla alınan bu önlemlerin, tatil boyunca yolcuların güvenliğini sağlamak için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının sürdüğü, çeşitli nedenlerle yolun fiziki standardının düşük olduğu kesimlerde trafik işaretlemelerinin yapıldığını belirten Uraloğlu, daha önce yapılan işaretlemelerin ise gözden geçirildiğini söyledi. Uraloğlu, “Yol yapım, bakım ve onarım çalışması yapılan kesimlerde Kurban Bayramı tatili süresince zorunlu olmadıkça çalışmalara ara veriyoruz. Ayrıca bir bölümü kapalı, diğer bölümü iki yönlü trafiğe açık olan bölünmüş yollarda, sürücülerin yanılgıya düşmemeleri için trafik işaret levhalarının belirlenen standartlara uygunluğunu kontrol ettik.” dedi.

“Trafik İşaretleri ve Levhalarının Kontrolü Yapıldı”

Karayol ağının kontrol edilerek trafik işaret levhalarında, oto korkuluklarında, sinyalizasyon sistemleri ve kenar dikmelerindeki eksikliklerin tamamlandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Kirlenen levhaların ve görünürlüğü azalan trafik işaretlerinin yeniden görünür olmasını sağladık. Aşırı yağış nedeniyle oluşabilecek sel sularının taşıt yolundan aştığı durumlarda, taşıt yolu kenarına su seviyesinin üzerinde olacak şekilde onarım yaklaşım levhaları yerleştireceğiz. Taşıt yolundaki daralmalarda ve heyelan nedeniyle trafiğe elverişli olmayan kısımlarda onarım yaklaşım levhaları kullanılarak trafik yönlendirilecek. Ayrıca vatandaşlarımız, ülke genelindeki yol durumundaki anlık değişiklikleri Karayolları Genel Müdürlüğü resmi web sitesindeki “Yol Durumu” bölümünden takip edebilirler.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi