Bakan Göktaş, bakanlık tarafından sunulan önemli bir aile odaklı bakım hizmeti olan Evde Bakım Yardımı'nın, 2006'da engelli bireylerin aile yanında desteklenmesi düşüncesiyle başlatıldığını vurguladı.

Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın aile bağlarını koruyarak bakımlarını evlerinde yapmalarını öncelikliyoruz. Evde Bakım Yardımı ile engelli bireyler, aileleri veya yakınlarıyla birlikte yaşayarak aile birliğinin korunmasına ve güçlenmesine destek oluyoruz." ifadelerini kullandı.

Evde Bakım Yardımı kapsamında, bakıma muhtaç tam bağımlı bireylerin bakımını üstlenen vatandaşların desteklendiğini ve aile birliğinin korunduğunu belirten Göktaş, "Bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik, istihdam gibi temel haklarına tam erişimlerini sağlamak için hak temelli politikalar geliştiriyoruz. Toplumun her kesimine adil ve kapsayıcı sosyal hizmet modelleri sunarak herkesin ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlıyoruz." dedi.

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahiplerine aylık 7.608 TL ödeme yapıldığını belirtti ve ekledi:

"Ramazan Bayramı dolayısıyla evlerinde bakılan tam bağımlı bireyler ve aileleri için Evde Bakım Yardımı ödemelerini erkene alarak yarın hesaplara aktarıyoruz. Bu ay, Evde Bakım Yardımı'ndan faydalanan 561 bin vatandaşımız için toplam 4,2 milyar TL ödeme gerçekleştiriyoruz. Engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülebilir olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: (Haber Merkezi)