Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 0-24 aylık çocuğu olan 3 bin 500 sigortalı anneye 12 ay boyunca aylık 325 euro destek sağlayacak.

Bu çerçevede "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki" projesine beş gün içinde 15 binden fazla anne başvurdu.

SGK'nin Avrupa Birliği desteğiyle yürüttüğü "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi"ne (EDU-CARE II) başvuruların 3 Haziran'da başladığını hatırlatan Bakan Işıkhan, şu açıklamayı yaptı:

"Bu projemiz, çocuklu annelere özel olarak geliştirildi. 3 bin 500'ü anne, 3 bin 500'ü bakıcı olmak üzere toplamda 7 bin kadının kayıtlı istihdamı 12 ay boyunca desteklenecek. Ankara, İzmir ve İstanbul'da başvuran annelerin çocukları 36 ayını doldurana kadar, çalıştırdıkları bakıcılar için teşvik ödemesi yapılacak. Projeyle her bir çalışan anneye bugünkü kurla aylık 11 bin 400 lira destek vereceğiz. Sigortalı annelere toplamda 13 bin euro destek aktarılacak. Proje için gerekli teknik altyapıyı hazırladık, ofislerimizi kurduk. Başvuru sayımız şu anda 15 bin 166 kişiye ulaşmış durumda. Kayıtlar temmuz ayına kadar devam edecek ve ağustos ayında annelere destek ödemeleri yapılmaya başlanacak."

Editör: Basri Akaydın