​Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtarlar buluşmasında 10 büyükelçinin sosyal medya hesaplarından Türkiye'ye verdiği mesaja değinerek söz konusu tutumu cinnet olarak nitelendirdi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde özel bir otelde kentin mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, büyükelçiliklerin sosyal medya hesaplarından Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısı, muhalefetin tutumu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Diyarbakır ziyaretinde duyurusu yapılan hafıza odası açılışına ilişkin konuştu.

Büyükleçilikler hakkında konuşan Soylu, "10 batılı büyükelçi bükemedikleri bileği öpmek yerine bizi tehdit ettiler, bildiri yayınladılar. Tehdidin içeriği çok önemli değil. Bizim için önemli olan 10 ülkeyi bu davranışa iten motivasyonun kaynağını görmektir. Batı şu anda Türkiye'ye karşı bir cinnet halindedir." dedi.

Soylu, "On tane büyükelçi çıksın bize parmak sallasın! O eskidendi. Onunuz değil topunuz bir araya gelse ne olacak. Bir yandan bize demokrasi ve hukuk dersi verecekler bir taraftan da yargıya talimat vermeye kalkacaklar. İki yüzlükleri her daim olmuştur." ifadelerini kullandı.

CHP yönetimi döneminde Türkiye'de yaşanan acı olayları hatırlatan Soylu, "Birkaç gün önce Ana Muhalefet Partisi Başkanı tehdit etti, hesap soracakmış. 1960'da darbe yapıp 1961'de başbakanı astılar. Bizi ürkütmek ve korkutmak için o resmi hep gösterdiler. 1980 darbesini yaptılar. Herkese korkutma mesajları verdiler ama onların dediği olmadı, millet kendi evlatlarını getirdi. 28 Şubat'ı yapıp kimliğimize, kıyafetimize, inancımıza, değerimize ambargo uyguladılar ama bizi değiştiremediler." şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ı ziyaret eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun HDP'lilerle açılışını gerçekleştirdiği hafıza odasına da değinen Soylu, PKK tarafından yapılan katliamların yer almadığına dikkati çekti.

Soylu, "Geçenlerde burada bir hafıza odası açtılar. Bu odada; Dürümlü ve Tanışık'ta katledilenler, Aybüke öğretmen, köydeki 3-6 aylık bebek var mıydı? Neyi temsil etmeye çalışıyorsunuz? Buradaki topluluk olarak darbeyi, anarşizmi, terörü, Avrupa'dan parmak sallamayı gördük." dedi.

Editör: Haber Merkezi