Bakan Tekin, müfredatın hazırlanmasında büyük çoğunluğu öğretmenler ve akademisyenlerden oluşan 1100 kişilik bir ekibin görev aldığını belirtti ve şu açıklamayı yaptı:

"26 Nisan itibarıyla programlarımızı askıya çıkardık. Bu süreçte yaklaşık 1,5 milyon kişi programlarımızı sistemden indirip inceledi. Bu kişilerden yaklaşık 70 bini, programlara ilişkin görüşlerini yazılı olarak Bakanlığımıza iletti. Bakanlık bünyesinde oluşturduğumuz ekipler, gelen görüşleri ilgili genel müdürlerle paylaşarak süreci yönetti. Sonuç olarak, programlarımız onaylandı ve 2024-2025 eğitim öğretim yılının başında yürürlüğe girecek."

Tekin, açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim süremiz diğer ülkelerden daha kısa olmasına rağmen müfredatımız OECD ülkelerinin iki katı kazanım içeriyordu. Bu nedenle bazı bilgileri, çocuklarımıza uygun seviyede öğrenmeleri için ön lisans ya da lisans programlarına aktardık. Böylece müfredatımızı sadeleştirdik. Bu sayede öğrencilerimiz gerekli bilgileri daha sağlıklı öğrenecekler. Öğretmenlerimiz de daha fazla konuyu, yetersiz bir zaman diliminde öğretmeye çalışırken eleştirilerle karşı karşıya kalıyordu. Artık hem öğrencilerimiz hem de öğretmenlerimiz daha rahat bir eğitim süreci geçirecek. Okul öncesinden 12. sınıfa kadar tüm programlara bu sadeleştirilmiş felsefeyi yansıttık. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana felsefesini oluşturduk ve tüm programlara bu anlayışı hakim kıldık."

Editör: Basri Akaydın