Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin maaşlarının iyileştirilmesine ilişkin taleplere dair konuşan Tekin, saat 24.00'e kadar süren verimli bir toplantı yaptıklarını ve bu toplantının ardından bakan yardımcıları ve genel müdürlerle birlikte özel sektör öğretmenleriyle görüştüklerini açıkladı. Tekin, bu görüşmenin kısa ve yüzeysel olarak lanse edilmemesi gerektiğini vurguladı ve daha önce de birçok kez görüştüklerini belirtti. Tekin, "Görüşmüyorlar" algısının yanlış olduğunu ve bu durumdan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

En son 24 Haziran Pazartesi gecesi yapılan toplantının ardından özel sektör öğretmenleriyle görüştüklerini belirten Tekin, "Biz zaten devam eden bir toplantımız vardı. Kendileri randevusuz geldiler, toplantımız bittikten sonra görüştük. Bu durumun manipüle edilmesinden rahatsızım. Problemleri zaten takip ediyoruz." dedi.

Taban maaş konusundaki bir soruya ise Tekin, "Biz bu konuyu sosyal medya üzerinden tartışmak yerine doğrudan görüşmeler yaparak çözmeye çalışıyoruz. Sorunları çözmek için gerekli adımları atıyoruz." şeklinde yanıt verdi. Öğretmenlik Meslek Kanunu'na taban maaş eklenmesine dair bir soruya ise, "Bu konu kanunla çözülecek bir şey değil. İyi niyetle problemleri çözmek için çaba sarf ediyoruz." diye ekledi.

Kaynak: AA