Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Diyarbakır-Bismil-Batman karayolunun açılışını gerçekleştirmek üzere sabah saatlerinde Diyarbakır’a ve ardından da Bismil ilçesine geldi.

Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Uraloğlu Bismil’de 6

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Ak Parti Diyarbakır Milletvekilleri, İl Başkanı Raşit Ocak ve Bismil Kaymakamı Enver Hakan Zengince ile çok sayıda kurum amirleri karşıladılar. Sabah saatlerinde Valiliği ziyaret eden Uraloğlu, ardından Diyarbakır-Bismil-Batman yolu açılış programına katıldı.

Diyarbakır’a Hızlı Tren Gelecek Mi 3

Burada düzenlenen açılışta konuşan Bakan Uraloğlu önemli konulara değindi.

“Diyarbakır-Erbil arası uçuşlarını da mart ayı içerisinde başlatmayı planlıyoruz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Diyarbakır’a 57 milyar 652 milyon liralık ulaştırma yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek “Günde 11 bin aracın kullandığı Diyarbakır-Bismil-Batman Yolu’nu bölünmüş yol haline getirerek GAP Bölgesi’nde üretilen tarım ürünlerinin daha hızlı, daha ekonomik taşınmasını tesis ettik. Yolumuz ile zamandan yıllık toplam 57 milyon lira tasarruf da sağlayacağız” dedi. Bakan Uraloğlu, Diyarbakır-Erbil arası uçuşları da mart ayı içerisinde başlatmayı planladıklarını açıkladı.

Diyarbakır’a Hızlı Tren Gelecek Mi 1

“Diyarbakır- Erbil uçuşlarını başlatmayı planlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

 

Bakan Uraloğlu, Diyarbakır Havalimanı’nı da yenilediklerini ve yılda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak kapasiteye çıkardıklarına işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yaptığımız yatırımlarla ile 2002 yılında 211 bin olan yolcu trafiğinin 2023 yılında 2 milyonun üzerine çıktı. Hamdolsun Diyarbakır, Sayın Cumhurbaşkanımız liderlinde geçen son 22 yılda çok gelişti ve bambaşka bir şehir oldu. Güneydoğu Anadolu’nun parlayan yıldızı haline geldi. Bu gelişimde Diyarbakır’a yapılan ulaşım ve iletişim yatırımlarının payı çok büyük. Kimsenin şüphesi olmasın ki; Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 2002 yılından bu yana olduğu gibi bundan sonra da Diyarbakır’ın gelişimi, Diyarbakırlıların kalkınması ve Türkiye Yüzyılı için koyduğumuz hedeflere ulaşmada gerekli her türlü gayreti göstereceğiz. İnşallah 31 Mart yerel seçimlerinde de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesiyle birlikte bütün ilçe belediye başkanlıklarına talibiz. AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Mehmet Halis Bilden kardeşimizle planladığımız tüm projeleri hep birlikte hayata geçireceğiz. Kendisi dün 26 projenin lansmanını yaptı. Bunların başında da DiyarbakırRay geliyor. Onu da birlikte hayata geçireceğiz. Bir de talep ettiğiniz bir Erbil uçuşu var. Biz de onunla ilgili bir çalışma başlattık Onu da bu ey içerisinde Erbil uçuşlarını başlatmayı planlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Editör: Kamuran Turgay