Uraloğlu, bakanlık olarak yaptıkları metro hatlarının maliyetleriyle ilgili bilgi verirken, Türkiye'nin çeşitli illerinde raylı sistem projelerinin sürdüğünü belirtti ve şu şekilde konuştu:

"Bakanlık olarak yaptığımız raylı sistemlerle ilgili olarak belediyenin ilgili hatlarını teslim aldıktan sonra kendi gelirlerinden kesinti yapılmaktadır. Bakanlığımız bu anlamda öncelikle yatırımı yapar ve sonrasında kesinti uygular. İstanbul'da 98,8 kilometrelik 7 raylı sistem hattını tamamlayarak hem kendi işletmemizi yapıyoruz hem de belediyeye teslim ediyoruz. Burada önemli olan, kesilen miktarın ne olduğu ve nasıl hesaplandığıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bugüne kadar yaptığımız yatırımların sadece %10'unu kesinti olarak uyguladık, asla daha fazlasını değil. Başkanın ifade ettiği gibi, '7 yılda yapıldı ve sonra kesildi.' Ancak bu 7 yılda yapılan imalat için İstanbul Büyükşehir Belediyesinden hiçbir ödeme alınmadı, tamamen bakanlığımız tarafından finanse edildi. Kesintiler, yatırım yapıldığı dönemdeki fiyatlar üzerinden hesaplanır, güncel fiyatlar dikkate alınmaz. Bu açıdan gerçekten önemli bir katkı sağladık.

Bu nedenle, yeni tartışmalara girmek istemiyoruz, bizim yatırımlarımızla ilgilenmek istiyoruz. Sloganlarda olduğu gibi, 'Nazar etme ne olur, çalış senin de olur.' Arkadaş, sen de çalışsaydın 5 yıl, senin de olurdu. Sorun yok, biz hizmet etmeye devam edeceğiz."

Editör: Basri Akaydın