Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanı Genelgesi ile Bakanlığa bağlı malmüdürlüklerinin yeniden yapılandırılması talimatını verdiğini açıkladı. Şimşek, "İlk aşamada 100, ikinci aşamada 200 olmak üzere toplam 300 malmüdürlüğü kapatılacak" dedi.

Malmüdürlüklerinin muhasebe ve saymanlık hizmetleri sunduğunu hatırlatan Şimşek, bu hizmetlerin artık il merkezlerinden veya belirli kriterlere göre seçilmiş malmüdürlüklerinden verileceğini belirtti. 

Bu değişiklikle kamuda kaynak kullanımında etkinlik sağlanması, hizmet kalitesinin artırılması, teknolojik dönüşüm ve dijitalleşme ile personel yönetimi hedefleniyor. Şimşek, kaynakların daha verimli kullanılacağını ve hizmet kalitesinin artacağını vurguladı. Modern bilişim teknolojileri ile muhasebe hizmetlerinin merkezden yürütülmesi, iş süreçlerinin hızlanmasını ve hata oranlarının azalmasını sağlayacak. 

Şimşek, kamu mali yönetiminde dijital dönüşümü hızlandıracaklarını ve bu dönüşümün kamu hizmetlerinin daha şeffaf ve izlenebilir olmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaynak: (Haber Merkezi)