Balıkların yaşaması için Bismil Belediyesi acil olarak harekete geçerek tanker ve arazözlerle göllete su taşınmaya başladı.

Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Hamza Türkmen, Bölgemizde uzun süredir kuraklığın devam etmesi nedeniyle Baharlı Cevizli mezrasında bulunan gölette su seviyesi aşırı derecede düştü. Su seviyesinin düşmesi nedeniyle gölette yaşayan balıkların hayatı tehlikeye girdi." dedi.

Göletteki durumu yöre halkı tarafından bize bildirmesi ile birlikte harekete geçtiğini ifade eden Başkan Türkmen, "Balıkların yaşam şansını artırabilmek için Belediye olarak incelemede bulunduk. İnceleme neticesinde gölette su takviyesi yapmamız gerektiği kanaati vardık." diye konuştu.

Derhal çalışmalara başladıklarını aktaran Başkan Türkmen, şunları kaydetti: "Bu çerçevede ilçemizdeki bütün imkanlar seferber edildi. Belediyemize ait arazöz ve sulama tankeri ile merkezde su alarak  gölette nakletmeye başladık. Bu şekilde göletteki su seviyesini yükselterek orada yaşayan balıklar için riski ortadan kaldırdık."dedi.

Editör: Haber Merkezi