Nefes gazetesi haberine göre; Diyarbakır’da iki kişinin öldüğü arazi anlaşmazlığıyla ilgili soruşturmada ilginç detaylar ortaya çıktı. İddianamede, iki ailenin uzun zamandan beri devam eden husumeti bitirmek için barış yemeği organize ettiği, ancak yemekte yine tartışma çıkınca iki kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Taraflardan tutuklanan 7 kişi hakkında “kasten öldürme” suçundan dava açıldı.
Barışmak için buluştular, yine birbirlerini vurdular
Diyarbakır’ın Şehitlik semtinde Mehmet ve Sıddıka Kaya’nın öldürüldüğü olayla ilgili soruşturma tamamlandı. İddianamede, akraba olan husumetli iki ailenin namus ve arazi anlaşmazlığıyla ilgili eski husumeti bitirip barışmak için bir araya geldiği belirtildi.
Biri kardeşini, diğeri yengesini öldürdü
İddianamede, olay günü akraba olan iki tarafın arazi anlaşmazlığı ve namus konusuyla ilgili husumeti bitirip barışmak için bir araya geldiği, buluşma sonrasında tartışmanın bir anda alevlenmesi üzerine hazırlıklı olan iki tarafın da silahlı olduğu belirtildi. Tarafların birbirlerine ateş etmesiyle Sıddıka ve Mehmet Kaya’nın hayatını kaybettiği, 6 kişinin de yaralandığı ifade edildi.
Mahkeme, kasten öldürme” suçundan ve müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.
Taraflardan tutuklanan 7 kişi hakkında “kasten öldürme” suçundan dava devam ediyor.





