Bismil Başakşehir sitesi 10 blok 296 daireden oluşuyor. Başakşehir sitesi 2004 yılında inşaat yapımına başladı. 2014 yılında 10 blok inşaatı bitti. 

Safir sitesi 2020 yılında başlayan inşaatı 315 dairelik olup, halen inşaatı devam ediyor. Safir evleri Sitesi şuan%85 doluluk oranına sahiptir. 

I M G 5879

Geçen sene Bismil-Diyarbakır karayolu site sakinleri eylem yaptı. Site karşısında orta refüj yapıldı. Bismil ilçesinden Safir ve Başakşehir sitesine giden öğrenci, çoluk çocuk ve bay ile bayanlar site karşısındaki yolda inip, direkt yolun karşısına geçmeye çalışıyor. Yayaların tehlikeli geçişi kameralara yansıdı.

I M G 5882

Her gün tehlikeli bir şekilde yolun karşısına geçmek zorunda kaldıklarını ifade eden sitede oturan vatandaşlar, buranın Özellikle sabah ve akşam iş giriş çıkışlarında onlarca insanın aynı anda Karayolu üzerinde araçların arasından yolun karşısına geçmeye çalıştığını, birçok yayanın trafik kazasına karıştığını ya da kaza yapmaktan son anda kurtulduğunu ifade eden vatandaşlar, yetkililerden üst geçit talebinde bulundular.

Üst geçidin yapılması birçok tedbiri de beraberinde getirecektir”

Söz konusu yola geçiş için yapılabilecek üst geçidin yayalar ve şoförler açısından güvenli bir yöntem olacağına değinen site sakinleri, “Üst geçidin yapılması hem yayayı hem de araçları rahatlatacaktır. Üst geçit yapılmasının yayalara çok büyük kolaylık sağlayacağını düşünüyoruz. Gerekli önlemleri yetkililerin alacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

I M G 5883

Tehlikeli bir şekilde karşıdan karşıya geçen diğer vatandaşlar da bu yöntemle karşıya geçmek zorunda kaldıklarını ifade ettiler.

Bismil Köprüsünden Köseli mahallesine kadar Tali yolların yapılması gerekmektedir 

I M G 5885

Bismil-Diyarbakır karayolu aynı zamanda hem ulusal ve hemde uluslararası bir yol, bu yol, Bismil için çok önemlidir. Bu yol Diyarbakır şehir merkezinde Urfa yolu gibi yeni tali yollara ihtiyaç vardır. Yapılar Bismil -Diyarbakır karayolunda en az 40-50 metre uzakta yapılaşma olmalıdır. 
 

I M G 5881I M G 5880

Muhabir: Sedat Erdinç