Ancak, kentte henüz büyükşehir statüsü bulunmamasına rağmen böyle bir tabela asılması, Batmanlılar arasında "Büyükşehir olduk" şeklindeki paylaşımlara neden oldu. Tabelanın gündeme gelmesinin ardından belediye tarafından "büyükşehir" kısmı perde ile kapatıldı.

Batman 21Mart'ta Büyükşehir Mi Ilan Edilecek

21 Mart'ta müjde verileceği beklentisi ağırlık kazandı

Bunun üzerine, yapılan paylaşımlarda ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart ziyareti sırasında bir müjde verileceği beklentisi ağırlık kazandı.

Batman Belediyesi'nden açıklama

Batman Belediyesi'nin yaptığı açıklamada, tabelanın "motivasyon" amaçlı olduğu ve Batman'ın gelecek 50 yılını planlama ve inşa etme sürecine vurgu yapmak için bu şekilde bir adım atıldığı belirtildi.

Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Batman'ın büyükşehir olabilmesi için gereken nüfus kriterinin 750 bin olduğunu belirtti. Şenses, bu hedefin gerçekleşmesi durumunda Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir kanun çıkarmasının yeterli olacağını ve bu süreçte Batman'ın merkez ilçesinde yeni bir belediye kurulacağını ifade etti.

Ayrıca, belediyelerin tüzel kişiliklerinin ve köylerin mahalleye dönüşümünün gerçekleşeceğini, Batman'ın büyükşehir olmasının avantajlarının dezavantajlardan daha fazla olduğunu vurguladı. Bu açıklamaların yanı sıra, 2023 yılında Batman'ın nüfusunun 647 bin 205 olduğu bilgisine yer verildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ