Canalp, Batman'da son iki ay içinde gerçekleştirilen asayiş ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Vali Canalp, bundan böyle her ayın ilk haftasında Batman'daki asayiş durumu hakkında kamuoyunu bilgilendireceklerini belirtti. Son iki ayda gerçekleştirilen çalışmalar hakkında basın mensuplarına detaylı bilgi verdi.

Batman ilinde toplamda 5 bin 42 güvenlik personelinin görev yaptığını belirten Vali Canalp, bu personelin içinde 2 bin 584 polis, 2 bin 458 jandarma, 2 bin 446 güvenlik korucusu ve bin 164 gönüllü korucunun bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, polis bölgesinde bin 434, jandarma bölgesinde 395 özel güvenlik personelinin asayiş ve güvenlik hizmetlerine destek sağladığını aktardı.

Canalp, son iki ayda gerçekleştirilen operasyonları da paylaştı. 2023 yılında bin 170 terör operasyonu düzenlendiğini belirten Vali, 2024 yılında ise bu sayının 185 olduğunu açıkladı. Ayrıca, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan bilgilendirme faaliyetleri ve suçlarda yaşanan düşüşler hakkında da detaylı bilgi verdi.

Vali Canalp, siber suçlarla ilgili yapılan çalışmalara da değindi. Son iki ayda 289 kişi hakkında sanal ortamda işlenen suçlardan dolayı adli işlem başlatıldığını ve bunlardan 37'sinin tutuklandığını aktardı. Siber suçlarla mücadelede Batman'ın da etkin bir rol oynadığını vurguladı.

Toplantıda yapılan açıklamaların ardından, basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Vali Canalp, Batman'daki asayiş ve güvenlik durumunun sürekli izlendiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.

Kaynak: İHA