Çevre il ve ilçelerden de yoğun bir katılımın gerçekleştiği programa HÜDA PAR Genel Başkanı Vekili İshak Sağlam, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, alimler, kanaat önderleri ve STK temsilcileri de katıldı.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 3

Yeni Otogar yanındaki mevlid alanında düzenlenen etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Programda Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek ile Kur’an Nesli Platformu Sözcüsü Mehmet Emin Sütçü birer konuşma yaptı.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 2

Programda Mevlid-i Şerif'in yanı sıra ilahi ve marşlar da seslendirildi.

Günler öncesinden hazırlıkları yapılan etkinlik için şehrin farklı noktalarına davet pankartları asıldı, anons araçları şehri gezdi.

Birçok noktadan ücretsiz araçların kaldırıldığı etkinlik için Vakıf tarafından yüzlerce kişi görevlendirildi. Görevlilerin yönlendirmesiyle, kadın ve erkekler için ayrılan bölümlere yönelen vatandaşlar ellerinde tevhid bayraklarıyla alanı doldurdu.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 1

Etkinlik için ev hanımlarının hazırladığı yemekler, açılan kermeste sunuldu. Kermesten elde edilecek gelirler muhtaçlar yararına kullanılacak.

Alanda sağlık sorunları içinse sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında ambulans, doktor ve çok sayıda sağlık personeli hazır bulunuyor. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 3

Alanda "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid ve Filistin bayrakları asıldı. Ayrıca Kürtçe, İngilizce, Türkçe ve Arapça dillerinde "Batman Mevlidine Hoş Geldiniz" yazılı pankart asıldı.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 4

Programda çok sayıda polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin de yaklaşık bin kişilik bir ekip görevlendirdiği aktarıldı. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 5

Etkinlik alanındaki bir binaya Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ile Kudüs fatihi Selahaddin-i Eyyubi'nin posterlerinin asıldığı görüldü.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 10

“Gazze katliam altındayken ticaretinizin hesabını yapıyorsanız Allah’ın azabını bekleyin!"

Batman'daki Mevlid-i Nebi etkinliğinde konuşan Peygamber Sevdalıları Vakfı Başkanı Mehmed Beşir Şimşek, Tevbe Suresi 24. ayetine işaret ederek, "Gazze katliam altındayken sizler ticaretinizin hesabını yaparsanız, ticaretinizin derdindeyseniz Allah’ın azabını bekleyin." dedi.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 9

Şimşek, ayrıca şunları söyledi:

 

"Ne buyuruyor Allahu-u Teala, 'De ki: 'Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, aşiretiniz, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz bir ticaret ve beğendiğiniz meskenler size Allah’tan, peygamberinden ve O’nun yolunda cihattan daha sevgili ise, artık Allah’ın emri gelinceye kadar bekleyin! Allah, fasık topluluğu doğru yola erdirmez.' Gazze’nin çocukları katliam altındayken sizler ticaretinizin hesabını yaparsanız, Gazze’nin kadınları katliam görürken sizler ticaretinizin derdindeyseniz Allah’ın azabını bekleyin. Kendimizden ve yaptıklarımızdan haberdar olalım."

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 7

Şimşek son olarak; Bu ayetle islam devletlerinin başkanlarına bir kez daha sesleniyoruz. Vallahi sizler Gazze’yi izlediğiniz sürece ve Gazze’nin çocuklarını kendi çocuğunuz, Gazze’nin kadınlarını kendi eşleriniz yerinde görmezseniz, memleketleriniz bu fitne ve fesattan asla kurtulamayacaklardır. Allah’ım bizlere merhamet et ve bizleri bu hatalarımızdan ve gaflet uykumuzdan uyandır. Bizleri hakkıyla peygambere tabi olanlardan eyle." İfadelerini kullandı.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 6

“İsrail’e en güzel cevap güzel cevabın askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi”

 

Programda ayrıca Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Mevlid-i Nebi mesajı okundu.

Gazze ve Filistin merkezli mesajda, "kutsallarımıza ve değerlerimize yönelik insafsız saldırılara en güzel cevabın askeri ve siyasi gücün tesis edilmesi" olduğu vurgusu yapıldı.

Batman'da, Mevlid I Nebi Etkinliği 8

Muhabir: (Kamuran Turgay)