Edinilen bilgiye göre, polis merkezine başvuruda bulunan H.T, Bahçelievler Mahallesi'ndeki ilçe otogarı yakınında yolda yürürken, adres soran ve kendisini İranlı olarak tanıtan bir kişiyle konuşurken, yanlarına kuyumcu ve öğretmen olduğunu söyleyen 2 kişinin daha geldiğini ve bu şahısların da adres tarifine yardımcı olmaya çalıştığını bildirdi.

Bu 3 şahısla birlikte aralarında kısa sürede sohbet başladığını, konuşma esnasında İranlı olarak tanıtan şahsın cebinden 3 külçe altın çıkarıp, bunları satmak istediğini söylediğini kaydeden H.T, ifadesinde şunları anlattı:

"Kendisini Silvan ilçesinde kuyumcu olarak tanıtan şahıs da külçe altını eline alıp baktı ve ısırarak, kontrol etti. Daha sonra külçe altının gerçek olduğunu belirtip, ikna edici şeyler söyledi. Bunun üzerine ucuz olduğunu düşündüğüm, 3 külçe altını satın almaya karar verdim. Parayı temin edip İranlı olduğunu sandığım şahsa parayı teslim ettim. Daha sonra kuyumcuya götürdüğüm altınların sahte olduğunu ve dolandırıldığımı anladım."

Bunun üzerine çalışma başlatan polis, aynı yöntemle Şanlıurfa ve ilçelerinde de başka şahısları dolandırdıkları belirlenen E.Y, M.Ç. ve A.C'yi Diyarbakır'da düzenlendiği operasyonla yakaladı.

Polisteki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 zanlı da tutuklandı.

Bu arada Batman polisi, kendilerini yabancı uyruklu olarak tanıtıp ellerinde bulunan külçe altın, takı, saat ve elektronik cihaz gibi sahte ürünleri satmaya çalışan kişilere karşı vatandaşların dikkatli olmasını isteyerek, bu tür yöntemlerle dolandırıcılık yapmak isteyenleri fark eden vatandaşların durumu anında polise bildirmesini istedi..

Editör: Haber Merkezi