Bakan Işıkhan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Emeklilerimiz müsterih olsun. Cumhurbaşkanımız da bizler de emeklilerimizin yanındayız. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımızla bir araya gelip görüşeceğiz. Gerekli değerlendirmeleri yaparak Cumhurbaşkanımızın takdirine sunup talimatları doğrultusunda gerekli çalışmaları ve adımları atarız. Biz hükümet olarak bu adımı atmaya hazırız. Çalışmalara kısa sürede başlayabiliriz" dedi.

Peki İkramiyeler Ne Kadar Olacak?

Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, ikramiyelerin en az %50 artışla 3 bin TL'ye çıkmasını beklediğini söyledi. Bayram, şu ifadeleri kullandı:

"Daha önceden emeklilere bayram ikramiyesi ödenmiyordu. Geçtiğimiz sene 2 bin TL olarak uygulanan ikramiyelerin güncellenmesi gerekiyor. Kurban Bayramı'nda ikramiye ile önceden bir küçükbaş hayvan alınabiliyordu. Ancak şu anda fiyatlar bir hayli arttı. En az %50'lik bir artışı şu an itibarıyla devletimizin yapabileceği bir zam olarak görüyorum."

Asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılan zamları da emsal olarak gösteren Bayram, "Cumhuriyet Bayramı kapsamında emeklilere tek seferde 5 bin TL ikramiye verilmişti. Ben ikramiyelerin 5 bin TL'ye yükseltilebileceğini düşünmüyorum. En düşük 3 bin TL, en fazla ise 4 bin TL artış olabileceğini düşünüyorum. Yani 2 bin TL olan emekli ikramiyeleri en fazla %100 oranında artarak 4 bin TL'ye çıkabilir" ifadelerini kullandı.

milliyet.com.tr

Kaynak: (Haber Merkezi)