Yaz Bekleyenler Hüsrana Uğrayabilir:

İstanbul'da 18 derece, Antalya'da 21 derece ve İzmir'de 22 derece civarında seyredecek olan sıcaklıklar, bahar havasını işaret ediyor. Prof. Dr. Şen, yaz tatili gibi bir hava beklememek gerektiğini, aksi takdirde hüsrana uğranabileceğini vurguluyor.

Karadeniz Sisteminin Etkisi:

Düşük sıcaklıkların sebebi olarak Karadeniz'den gelen bir sistem gösteriliyor. Bu sistemin etkisinde olan Türkiye, kuzeyli akımlarla serin bir hava yaşayacak. Akşamları üşüme ihtimalinin de yüksek olduğu bayram tatilinde kuvvetli bir yağış beklenmiyor.

Bölgesel Yağış Uyarısı:

Pazar günü Marmara ve Ege Bölgesi'nde, Arife günü Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yağış öngörülüyor. Bayramın 1., 2. ve 3. günü Akdeniz Bölgesi'nin doğusunda, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise 1. gün Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır'da, 2. ve 3. gün Hakkari civarlarında kuvvetli yağmur bekleniyor.

Dönüş Yolunda Dikkatli Olun:

Bayramın bitimindeki cumartesi ve pazar günü de Türkiye'nin hemen hemen her yerinde yağmur ihtimali var. Bu nedenle dönüş yoluna çıkacaklar için yolların hem kaygan hem de kalabalık olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Prof. Dr. Orhan Şen'in özetlediği gibi: "Bayram boyunca Türkiye'de bir yaz havası yok, her şey mevsim normallerinde."

Editör: Basri Akaydın