Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Adıyamanlı hayırseverlerin desteğiyle yüz yetimi giydirmeyi hedeflediğini belirten Sağlam, şu ana kadar 55 çocuğu giydirdiğini ve bu sayıyı artırmayı planladığını ifade etti.

Sağlam, yıllardır kendi imkanlarıyla yetim ve muhtaç ailelere yardım ettiğini belirterek, "Yetimlerimizin sayısı 6 Şubat depremi sonrası maalesef ciddi oranda arttı. Yetimlere sahip çıkmak hem inancımızın bir gereği hem de geleceğe güvenle bakacak bireyler yetiştirmek için son derece önemlidir. Peygamber Efendimiz, iki parmağını yan yana getirerek kıyamet günü yetimlerle yan yana olacağını belirtiyor. Yetimleri sevindirmek apayrı bir duygudur. Biz de yetimleri sevindirmenin manevi hazzını tatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Her bayram olduğu gibi bu bayramda da yetimlerimizi giydirmeye başladık," dedi.

Cami Imamindan Ornek Davranis D1Dfcf9A

"Hayırsever Kardeşlerimizi Yanımızda Görmek İsteriz"

Yetimlerin manevi olarak da desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Sağlam, "Deprem sonrası ilimizde sayısı artan yetimlerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Sadece kıyafet veya karınlarının doyurulması yeterli değil. Onların manevi yönlerinin de beslenmesi için bazen il müftülüğü bazında, bazen ise Mehmed Zahid Kotku Camii olarak çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlamak isteyen hayırsever kardeşlerimizi yanımızda görmek isteriz. Bu bayram yetimlerimizin sevinmesine vesile olan hayır sahiplerine de teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Editör: Basri Akaydın