Bayramın ikinci gününde Diyarbakır da hava nasıl olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bayramın ikinci günü Diyarbakır'da parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak. Hava sıcaklığının 23 derece olması bekleniyor. Yağmur ihtimali ise oldukça düşük.

Detaylı Hava Durumu:

  • Hava: Parçalı ve az bulutlu
  • Sıcaklık: 23°C
  • Yağmur: Düşük ihtimal
  • Rüzgar: Hafif, kuzey ve doğulu yönlerden

Yurt Genelelinde Hava Nasıl Olacak? 

Yurdun iç ve doğu kesimleri çok bulutlu olacak. Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Samsun ve Ordu'nun iç kesimleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Diğer yerlerde ise parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Sabah ve gece saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Batı Karadeniz'in batısında pus ve yer yer sis bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor.

Hava sıcaklığının iç kesimlerde 2-4 derece artacağı, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek.

Rüzgârın genellikle kuzey ve doğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği, Marmara'nın güneybatısı ve Kuzey Ege'de ise kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Samsun ve Ordu'nun iç kesiminde yaşayan vatandaşların sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlara karşı dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması öneriliyor.

Editör: Basri Akaydın