Gaziantep'te Ramazan Bayramı öncesi doğal kokulardan oluşan kolonyalara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Bayramın vazgeçilmezi olan kolonyalara olan bu talep, çarşıda büyük bir yoğunluğa sebep oluyor.

Bayramın Vazgeçilmezi Kolonya Yoğun Talep Görüyor3

Bayram hazırlıklarını tamamlamak isteyen vatandaşlar, çeşit çeşit kolonyalara büyük ilgi gösteriyorlar. Çarşı esnafı Ali Fidan, kolonya alırken kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

3 kuşak kolonyacılık mesleği

Ali Fidan, 3 kuşaktır kolonyacılık mesleğiyle uğraştığını belirtiyor ve geçmiş Ramazan bayramlarının kalabalık olduğunu ancak günümüzde bu kalabalıklığın azaldığını ifade ediyor. Ancak çarşıda hala bayram hareketliliğinin yaşandığını ekliyor.

Bayramın Vazgeçilmezi Kolonya Yoğun Talep Görüyor1

Vatandaşların bayramda geleneksel ziyaret kültürünü yaşatmak için kolonya aldığını belirten Fidan, kolonyanın gelenek ve kültürün bir parçası olduğunu ve misafirlerin ellerine dökülerek hem geleneksel kültürün devam ettirildiğini hem de dışarıdan getirilen mikropların eve sokulmadığını söylüyor.

“Vatandaşlar kaliteli kolonya almaya özen göstersinler”

Kolonya alan vatandaşların nelere dikkat etmesi gerektiğini söyleyen Fidan, “Vatandaşlar kolonya alırken kaliteli almaya özen göstersinler. Markalı ürünler dışında başka kolonyalar almasınlar yoksa verdikleri paralar boşa gider ve aldıkları ürün bir işe yaramaz. Ortalama bir kolonya şişemiz 90 TL ila 120 TL arasında litre olarak ise 120 ila 150 arasında değişiyor. Her kolonyanın kokusu farklı. Kendi özünden kullanarak yapıyoruz. Çeşitleri ise genelde limon, tütün, zambak, karanfil ve iğde çiçeğinden oluşuyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA