Diyarbakır- Bismil’de bir dönem mezarlıklar müdürü olan ve toplum içinde sosyal etkinliklerde bulunan Mele Abdülkadir Çakır, muhtarlık seçimlere dikkat çekerek “Herkesi 31 Mart’ta kadar anlayış ve hoşgörüye davet ediyoruz. Seçim yarışı hiç kimsede dargınlığa neden olmasın” dedi.

8A7Cd96B Cbb2 4B4C 853F 10998Ddfa49E

ÖZELLİKLE BİSMİL’DE BAZI KÖYLERDE MUHTARLIK KIZIŞMASI BAŞLADI. AKILLI VE SÜKUNET ÖNEMLİ 

Çakır, Bu seçim süreci bir ikramı ilahidir, herkes kendi vicdan ile hesaplaşmak suretiyle muhasebe edilmektedir. Ama su varki milletimiz bı ikramı ilahi bir fitneye bir musibete düşürülmemelidir.dedi. 

BİSMİLİN EN AZ 10 KÖYÜNDE MUHTARLIK ÇEKİŞMESİ VAR

Herkes birbirine karşı saygılı edepli hoş görülü olması gerektiğini ifade eden Molla Çakır, Fitnecilere pabuç bırakılmamalıdır. Şeytanın rantı olmamalıdır. Şeytana pabuç bırakılmamalıdır. Herkes aklı selim sahibi  olmalıdır. Bir anlık fitne çok yaraları açar amma zaman dahi o yaraları tedevi etmez unutulmaz. Diye konuştu. 

MUHTAR VE BELEDİYE ADAYI SEÇEYİM DİYE AİLELERİ YOK ETMEYELİM

Belediye ve Muhtarlık seçimlerinde herkesin duyarlı olması gerektiğini ifade eden Melle Abdülkadir Çakır, Allah korkusu millet sevgisi hizmet aşkı herşeyin üstesinden gelmelidir. Bir adamı muhtar seçeyim, diye bir aileyi yok etmeyelim, bir milleti mahzun etmiyeyim, birileri ilerletelim diye başkasının hayatına son vermeyelim Allah’la aramızı bozmayalım, çok dikkatli olalım, hakka huzura islaha taraftar olalım. Dedi. 

I M G 3662

SEÇİMDEN SONRADA HAYAT DEVAM EDİYOR 

Çakır, Birbirlerini aşırı derece yıpratıp seçimden sonra birbirlerinin yüzünü bakamayacak şekilde davranabiliyor. Bu da bizleri gerçekten çok üzüyor. Bu nedenle gerek siyasilerimizi gerekse esnafımızı ve vatandaşlarımızı hoşgörülü siyasete davet ediyorum. 

Bugün birlikte çayını kahvesini içen her dostun 1 Nisan sabahı da aynı dostluğunu devam ettirmesi lazım. Kimse dostluğunu 31 Mart seçimlerine endekslemesin” diye konuştu.

‘’ EN ÇOK BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin her seçim dönemi öncesi kritik noktaların eşiğine sürüklendiğini ve bu konuda siyasiler kadar vatandaşların da uyanık olması gerektiğini belirten Mele Abdülkadir Çakır, “Herkesin görüşüne, siyasi sempatisine saygı duyalım. Siyaset konuşanlar ve siyasi tartışma yapanlar da kesinlikle sınırları aşmasın. Hepimiz kardeşiz. Diye konuştu. 

Muhabir: Sedat Erdinç