334 fotoğrafın katıldığı yarışmada, jüri üyeleri Sabahattin Genç, Bestami Bodruk, Gökhan Kırbaş, İskan Altın, Musa Burak Yaka, Burcu Çelen ve Serpil Yorulmaz Oruç tarafından titiz bir değerlendirme yapıldı.

"Kültür, Tarih, Sanat ve Yaşam" kategorisinde Bilal Eskioğlu'nun "Makam Dağı Koyun Sürüsü" fotoğrafı birincilik ödülüne layık görüldü. Burcu Eser Taş'ın "Cami İçi" ve Emrah Danış'ın "Ergani'den Tren Geçişi" fotoğrafları ise sırasıyla ikinci ve üçüncü oldu.

A A 20240219 33751174 33751168 D I Y A R B A K I R D A D U Z E N L E N E N B E N I M K A D R A J I M D A N E R G A N I2 F O T O G R A F Y A R I S M A S I S O N U C L A N D I

Mansiyon ödülleri ise Sedat Karaer'in "Ergani Aile Tablosu", Doğan Evsan'ın "Emek ve Kadın" ve Cengiz Kudat'ın "Hilar Mağaraları-Astronot" fotoğraflarına verildi.

18 yaş altı kategorisinde "Çocuk Gözüyle Şehir ve Yaşam" temasıyla düzenlenen yarışmada ise Ahmet Aslan'ın "Tebessüm" fotoğrafı birinci, Abdussamet Ergin'in "Hilar Mağaraları Yansıma" fotoğrafı ikinci ve Duru Oyan'ın "Kuzular" fotoğrafı üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye giren ve mansiyon alan fotoğraflar, Ergani Belediyesi tarafından düzenlenecek bir sergide sanatseverlerle buluşturulacak.

G Gdx Y C W U A A P R B T

G Gdx Y97 Wg A As10 R

G Gdx Y95 X Q A A W E B3

Muhabir: Özgür Ağar