Batı Raman kampüsünde gerçekleşen etkinlik, bilişim fuarı, teknoloji konferansları, Uluslararası Bilişim Kongresi (IIC2023), kamu bilişim çalıştayı, bilişim akademisi, dene-yap atölye çalışmaları, ödül törenleri ve sosyal etkinlikleri içeriyordu. IFEST 2023 Bilişim Festivali, 30 konuşmacı ve 35 firma stantının katılımıyla üç gün boyunca devam etti.

Rektör Prof. Dr. İdris Demir, bilişim festivali hakkında yaptığı açıklamada, "Batman Üniversitesi olarak 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında düzenlenen bu festivalle, deprem nedeniyle ertelenen Şubat ayındaki planlarımızı hayata geçiriyoruz. Bu yılki etkinliğimize sadece Türkiye'den değil, Portekiz ve Malta gibi ülkelerden de katılımcılarımız oldu. 'Değişim ve bilişimle gelişecek' mottosuyla, gençlerimize bilişim ve yazılım alanında bir yol göstermek istedik" dedi.

AW052876_02

Batman'da düzenlenen etkinliğe, Türkiye genelinden 28 firma katılırken, toplamda 35 farklı firma ve 24 stant yer aldı. Rektör Demir, "Batmanlı gençlerimiz, üniversite öğrencilerimizle birlikte, bilişime ilgi duyan lise ve ortaokul öğrencilerine de kapılarını açtık. Bu etkinlik, bilim, bilişim, yazılım, kodlama ve robotik gibi alanlarda gençlerimize değerli bilgiler sunma fırsatı sağladı. Bu sayede, geleceğin mühendisleri, yapay zeka ve büyük veri madenciliği gibi alanlara adım atmış oldular. Batman Üniversitesi olarak, sadece kendi öğrencilerimize değil, tüm Batmanlılara bu önemli imkanı sunmaktan gurur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

AW052876_05

AW052876_08

Kaynak: (İHA)