Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde taziye evlerinde vefat edenlerin yakınları tarafından verilen taziye yemekleri tartışmalara neden oluyor. Ekonomik sıkıntıların had safhaya çıktığı ve hayat pahalılığının zirveye ulaştığı günümüzde, taziyelerde verilen yemekler büyük bir külfet haline gelmiş durumda. Yakınını kaybeden, akrabası vefat eden taziye sahiplerinin acısına bir de taziye masrafları ekleniyor.

Birçok il ve ilçede taziye masraflarını karşılamak için bankadan kredi çekerek borç ve faiz yükünün altına giren çok sayıda vatandaş bulunuyor.

Bu Ilçede Taziye Yemekleri Kaldırıldı 1

Silvan ilçesinde önemli karar!

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde İlçe Müftüsü Sabri Erçek, merkez mahallenin 11 muhtarı, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantıda taziye evlerinde yemek verilmesi geleneğinin kaldırılması kararı alındı. Yapılan açıklamada, tüm Silvan halkının duyarlılık göstererek karara uyması istendi.

Silvan’da Taziye Yemeği Kaldırıldı

Bu Ilçede Taziye Yemekleri Kaldırıldı 2

Silvan ilçemizde İlçe Müftüsü Sabri Erçek, merkez mahallenin 11 muhtarı, kanaat önderleri, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcilerinin katıldığı toplantı ile taziye evlerindeki yemek kaldırıldı.

Taziye evleri akşam kapanacak!

İlçeye bağlı Nakçi taziye evinde yapılan toplantıda, taziye evlerinin sabah saat 09:00’da açılarak, akşam namazı ile birlikte kapanması ve öğle yemeğinin de tamamen kaldırılması kararı alındı.

Yapılan açıklamada, tüm Silvan halkının duyarlılık göstererek bu karara uyması istendi.

Alınan kararların yazılı levhalar şeklinde tüm taziye evlerine asılacağı belirtildi.

Bu Ilçede Taziye Yemekleri Kaldırıldı 3

Muhabir: (Kamuran Turgay)