Belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen şubat ayı toplantısında, 115 madde görüşüldü.

Meclis Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki toplantıda, su ücretlerinde yüzde 20'lik bir indirim yapılması kararı alındı.

Açıklamada, Büyükkılıç'ın görüşlerine yer verilerek geçen ay suyun metreküp fiyatının sabitlendiği belirtildi.

Büyükkılıç, kamuoyunda bir beklenti oluştuğunu ve bu indirimin enflasyonla mücadeleye destek olacağını ifade etti:

"Elektrik ve doğal gaz gibi, Sayın Cumhurbaşkanımızın sübvansiyon desteği söz konusu. Fiyatların sabitlenmesiyle 600 milyon lira harcandı, şimdi yüzde 20'lik bir indirim öneriyoruz. Enflasyonla mücadeleye katkı sağlayalım. Bu, 500 milyon TL'lik bir adım demek. İnsanların yatırım beklentilerini göz ardı etmemeliyiz. Bu süreçte fedakarlık yapıyoruz ve aynı zamanda GES, RES gibi yatırımları sürdürüyoruz. Kendi kendimize yetebilen bir yapı oluşturmak için irade gösteriyoruz. 1 Şubat'tan itibaren 2024 yılının sonuna kadar geçerli olacak şekilde su faturalarında yüzde 20'lik bir indirim uygulanacak. Kayseri, önceki su fiyatlarına göre 15. sırada yer alıyordu, bu indirimle birlikte 22. sıraya düşmüş oldu. Suyun metreküp fiyatı 17,48 TL'ye düşecek."

Kaynak: (AA)