Musk, X platformundaki sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Neuralink tarafından bir insana implant yapıldığını belirtti.

İyileşme sürecinin olumlu seyrettiğini vurgulayan Musk, elde edilen ilk sonuçların "umut verici" olduğunu dile getirdi.

- İlk Neuralink ürünü: Zihin Bağlantısı

Musk, ilk Neuralink ürününün isminin "Zihin Bağlantısı" olduğunu açıkladı ve sadece düşünceyle telefon veya bilgisayarın, hatta çeşitli cihazların kontrol edilebileceğini ifade etti.

İlk kullanıcıların, uzuvlarını kullanma yeteneğini kaybetmiş bireyler olacağını belirten Musk, "Stephen Hawking'in, hızlı bir transkripsiyoncudan veya müzayedeciye nazaran daha hızlı iletişim kurabileceğini hayal edin. Bu hedefimiz." şeklinde konuştu.

- İnsan deneyleri için geçen yıl onay alındı

Neuralink, Mayıs 2023'te beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesi için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay aldığını duyurmuştu.

Daha önce maymunlar üzerinde denenmiş olan çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla okuyarak cihazlara aktardığı belirtilmişti.

2016 yılında Musk ve bir grup mühendis tarafından kurulan Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler aracılığıyla felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Editör: Özgür Ağar