Beden dili ve davranış uzmanı Scott Taylor, FBI Başkanından aldığı eğitimin ardından bir kişinin doğruyu veya yanlışı ifade ettiğini belirlemenin detaylarını paylaştı. Taylor, bir kişinin sözlerinin doğruluğunu veya yanlışlığını gösteren çeşitli yüz işaretleri olduğunu, bu işaretlerin arasında göz kırpma, yüz dokunma, yanakların kızarması ve olağandışı göz hareketleri gibi unsurların bulunduğunu dile getirdi.

Güvenlik ve risk alanlarında 30 yıl çalışmış olan Taylor, her bir "bilinçaltı" işaretin tek başına doğruyu veya yanlışı ifade etmek için yeterli olmadığını belirtti. Ancak, birkaç işaretin bir araya gelmesinin dikkate alınması gereken önemli bir durum olduğunu ifade etti. Taylor, "Doğruluğa veya yanlışlığa dair tek bir işaret yok, ancak beden dili ve bazı kelimelerin birleşimi gerçekten bize önemli ipuçları sunabilir." şeklinde konuştu.

Doğruyu veya yanlışı ifade eden üç belirgin işaretin olduğunu belirten Taylor'a göre, bunlar göz kırpma, dudak yalama ve zor yutkunma. Uzman, dakikada 12 ila 14 kez göz kırpmamızın artmasının stres ve baskı altında olduğumuzu işaret ettiğini belirtti:

"Dakikada 12 ila 14 kez göz kırparız ve stres ve baskı altında olan insanların göz kırpma hızları artar. Ayrıca, dudak yalama ve zor yutkunma da gözlemliyoruz. İnsanlar doğruyu veya yanlışı ifade ederken stres hormonu olan kortizol salgılarız ve bu da ağzımızı kurutup tükürüğümüzü yavaşlatır."

Taylor, insanların doğruyu veya yanlışı ifade ederken özellikle elmacık kemiklerine dokunduklarını belirtti.

Kaynak: (Haber Merkezi)