Diyarbakır ili, Bismil ilçesi CHP belediye başkan adayı Mehmet Soylu’nun projeleri 

(Reklam) 

1— YUVAMIZ BİSMİL

Psikolojik danışman ve rehberlik uzmanlarının hizmet verdiği 03 - 06 yaş arası çocukların en iyi koşullarda okul öncesi eğitim hizmetlerine eşit ve adil erişimlerine ve Ailelerine destek olmak için her Mahalleye YUVAMIZ BİSMİL kreş evleri yapacağız.

2 — BİSMİL ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI —

05 - 12 yaş arası çocuklarımıza trafik eğitimi almaları ve hayati derecede önemli trafik kurallarını deneyimleyerek öğrenmelerini hedefleyen  BİSMİL TRAFİK EĞİTİM PARKI yapacağız.

3 — BİSMİL GENÇLİK, KÜLTÜR, SANAT VE SPOR  MERKEZİ —

15 - 30 yaş arası gençlerimize artı değer katmak ve kariyerlerini bir adım öteye taşımak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Tekvando, Güreş, Boks, Halter, Tenis, Santranç, Bovling her dalda ayrı, ayrı Spor salonlarının olduğu, her alanda çok amaçlı Eğitim salonu, Dijital kütüphane, Resim sanat atölyesi, Müzik stüdyosu, Bilgisayar eğitim salonu, Tiyatro salonu, Sinema salonu, Konferans salonu, Kafeterya, Ders çalışma salonu, Dinlenme salonu, Yüzme havuzu ve tam teşekküllü bir Bismil Gençlik, KÜLTÜR, Sanat ve Spor Merkezi yapacağız.

 4— BİSMİL KIZ ve ERKEK ÖĞRENCİ YURTLARI

Üniversite öğrencilerinin en temel sorunlarından biri olan barınma meselesine çözüm olacağız. Güçlü bir İnternet alt yapısı, yemekhanesi, kütüphanesi, çalışma alanları, hobi alanları ve her türlü ayrıntının düşünüldüğü modern bir Bismil Kız ve Erkek öğrenci Yurtları yapacağız.

5 — BİSMİL BELEDİYE KONUK EVİ VE MİSAFİRHANE —

İlçemizde büyük bir eksiklik olan ve ihtiyaç duyulan Belediyeye ait bir Konuk Evi Misafirhane yapacağız.

 6— BİSMİL AKILLI YER ALTI ÇÖP TOPLAMA SİSTEMİ —

Çöp ve atıkların yer altında izole edilmesi koku, bakteri, hastalık ve her türlü çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla Bismil akıllı yer altı çöp toplama sistemini kuracağız.

 7— BİSMİLLİ GENÇ ÇİFTLERE EVLİLİK DESTEĞİ 

Evlenecek ve ekonomik zorluklar yaşayan Genç çiftlere evlilik desteği olarak 50.000 ( Elli bin TL) hibe desteği vereceğiz.

 8— BİSMİL HALK EKMEK BÜFESİ 

Bismilli vatandaşlarımıza sağlıklı ve ucuz Ekmek ulaştırılması için her Mahalleye bir Halk Ekmek Büfesi yapacağız.

 9— BİSMİL HALK LOKANTASI 

Bismil Halkının sağlıklı ve güvenilir  gıdaya erimesini ve imkanı olmayan vatandaşların uygun fiyatla sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamak için Bismil Halk Lokantası yapacağız.

8E3C80C6 5E63 4E2A 889C 6Fddb2D6E788-1

10 — BİSMİLLİ GENÇLERE ÜNİVERSİTE SINAV ÜCRETİ DESTEĞİ 

Üniversite sınavlarına girecek olan Bismilli Gençlerimizin Sınav ücretlerini biz karşılayacağız.

11 — BİSMİL HALK SAĞLIĞI MERKEZİ 

Hasta, bakıma muhtaç, Engelli ve yaşlı vatandaşlara hizmet vermek üzere bir Bismil Halk Sağlığı Merkezi yapacağız.

12 — BİSMİL GENÇLİK VE KADIN İSTİHDAM MERKEZİ 

İşsizlik sorununun çözümüne destek olmak, iş verenlerin aradıkları nitelikteki çalışanı bulmasına, iş arayanların ise hedefledikleri işe kavuşmasına aracılık etmek ve iş kurmaları için destek ve yardımcı olmak amacıyla Bismil Gençlik ve kadın istihdam Merkezi yapacağız.

13 — BİSMİL MAHALLE EVLERİ —

Her ay bir mahalle evinde Halkla buluşacağız. Mahalledeki sorunları, eksiklikleri ve yapılacak hizmetleri Mahalle sakinleriyle istişare yaparak birlikte karar vereceğiz. Ayrıca mahalle kültürlerinin canlandırılması amacı ile Bismil mahalle evleri yapacağız.

14 — BİSMİL ÇİFTÇİLER BİRLİĞİ —

Bismil Belediye bünyesinde Çiftçiler birliğini kurarak, çiftçilerimizle istişareler yaparak çiftçilerimizin sıkıntı ve sorunlarına çözüm bulmak ve çiftçilerimize her alanda destek olmak için Bismil Çiftçiler birliğini kuracağız.

15 — BİSMİL ANNE  KART DESTEĞİ —

Bir evi ayakta tutan Annedir. Annelerimize destek olmak amacıyla  Her ay 2000 ( iki bin TL) Bismil Anne kart desteğinde bulunacağız.

16 — BİSMİL SPOR KULÜBLERİNE TAM DESTEK 

Bismildeki spor kulüblerine, spor yapan ve eğitilen çocuklarımıza ve Gençlerimize Beslenme, Malzeme, ulaşım ve her türlü destek eksiksiz olarak yapılacaktır.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza ve Gençlerimize her zaman sahip çıkacağız.


17 — KADIN KOOPERATİFLERİ VE KADIN ÜRETİCİ  PAZARLARI —

Kadın kooperatifleri kurarak, Kadınlarımızın ürettiklerini pazarlamaları ve tanıtmaları için Bismil kadın kooperatifi kurup  pazar yerleri yapacağız.

Kaynak: Haber Merkezi