Partilerin 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde belediye başkan adaylarının kimler olduğu merak ediliyor. Bismil ilçesinde kim hangi partiden aday oldu? Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde kaç belediye başkan haberi var detaylar haberimizde…

Bismil ilçesinde Ak Parti, DEM Parti, HÜDA PAR ve DEVA Partisi belediye başkan adayı çıkardılar.

Bismil ilçesinde belediye başkan adaylığını açıklayan ilk isim HÜDA PAR’ın Adayı Ali Bilmez oldu. Ardından DEM Parti’nin eşbaşkan adayları yapılan 2 turluk ön seçimler ile belirlendi. DEVA Partisi’nin Adayı Mehmet Şükrü Merdanoğlu olurken Ak Parti’nin adayı Behiye Güneri Arslan oldu.

Bismil Belediye Başkan adaylarının özgeçmişleri

Ali Bilmez HÜDA PAR

Ali Bilmez

1964 yılında Bismil'in Bademli köyünde çiftçi bir ailede doğdu.

İlköğrenimini Bademli köyünde yaptı. 1988 yılında ailesiyle birlikte Bismil'e yerleşti ve ilçe esnafları arasında yerini aldı.

Bismil'de bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının BİSTEK Platformu çatısı altında bir araya gelmesinde ve Bismilli alim, aydın, eşraf, avukat ve kanaat önderlerinin buluştuğu Kanaat Önderleri Derneğinin kurulmasında öncülük etti. Halen Kanaat Önderleri Derneğinin Uzlaştırma Komisyonu Başkanlığı yapmaktadır.

2013 yılında HÜDA PAR Bismil İlçe teşkilatının kurucu başkanlığını yaparak aktif siyasete atıldı ve üç dönem üst üste HÜDA PAR Bismil ilçe başkanlığı görevini yürüttü. Bilmez evli ve 5 çocuk babasıdır.

Aynı zamanda Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu A Grubu Başkanı olan Bilmez, Bismil ilçesi başta olmak üzere bölgede şu ana dek birçok husumeti ve sorunu çözüme kavuşturdu.

Aynı zamanda Bismil Kanaat Önderleri Derneği Barış Komisyonu A Grubu Başkanı olan Bilmez, Bismil ilçesi başta olmak üzere şu ana dek bölgede yüzlerce husumet ve kan davasını barış ile sonlandırması ile tanınıyor.

Behiye Güneri Arslan – Ak Parti

Behiye Güneri Arslan

Behiye Güneri Arslan Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Sazlı (Lasê) köyünde 1986 yılında doğdu.

İlkokul, ortaokul ve lise eğitim ve öğrenimini doğup büyüdüğü Bismil ilçesinde tamamladı. 2012 yılında Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi Ziraat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Tarımsal anlamda özel sektörde birçok çalışmalar yürüttü.

2020 yılında Bismil Belediyesinde Ziraat Mühendisi olarak göreve başladıktan kısa süre sonra; Bismil Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevine atandı. Arslan, belli bir süre görevine ek olarak Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü de yaptı. Göreve atandığı ilk günden bugüne ilçe adına birçok proje yapıp hayata geçirdi. Bismil de ikamet eden Arslan, evli ve iki çocuk annesidir.

Güven Tanrıkulu ve Mizgin Ekin - DEM Parti

Güven Tanrıkulu kimdir?

Güven Tanrıkulu

1976 yılında Bismil’in Koğuk (Koxî) köyünde doğdu. İlk ve ortaokul öğretimini Bismil’de tamamlayan Tanrıkulu, Dicle Üniversitesi Bilgisayar Programlama Bölümünden mezun oldu. Bismil ilçesinde bir iş insanı ve çiftçilik ile uğraşıyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Mizgin Ekin kimdir?

Mizgin Ekin

Mizgin Ekin 1997 yılında Bismil’e bağlı Bismil Hola (Sarıtoprak) köyünde dünyana geldi. İlk ve ortaöğretimini Diyarbakır'da tamamladı. Yükseköğretimini Üsküdar Üniversitesi’nde Psikoloji Bölümünü okuyarak tamamlayan Ekin, Yüksek Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Klinik Psikoloji alanında yaptı.

Ekin, 4 yılı aşkın süredir Diyarbakır'da kendi kliniğinde Klinik Psikolog olarak hizmet vermektedir.

Mehmet Şükrü Merdanoğlu – DEVA Partisi

Şükrü Merdanoğlu

Şükrü Merdanoğlu, Merhum eski Bismil Belediye Başkanı Mehmet Merdanoğlu’nun oğludur.

1972 yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde doğdu. Eğitimini Dicle Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Tarım Aletleri Bölümde tamamladı.

Bir dönem DEVA Partisi İlçe Başkanlığı görevini yürüten Merdanoğlu, belediye başkan adaylığı için 19 Aralık 2023 tarihinde istifa etti. Çiftçilikle uğraşan Şükrü Merdanoğlu, evli ve 5 çocuk babasıdır.

Muhabir: (Kamuran Turgay)