Bismil ilçesinde DEM Parti’den Belediye Eşbaşkan aday adayı olan Nesih Birgül, ön seçimlerin demokratik bir şekilde yapılmadığını iddia ederek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Bismil Belediye Eşbaşkan adayı Nesih Birgül, adaylıktan çekildiğini açıkladı

Bismil Haber’e açıklamalarda bulunan Birgül şu ifadeleri kullandı;

“Dün partide yaşanan problemlerden dolayı ailelerimizin, değerlerimizin üzerinden ciddi oyunlar oynandığından Bismil halkı olarak demokratik bir tutum beklerken tam tersine bir durum ile karşılaştık ve bu enkazdan çıkmadan bugün henüz sorunlar çözülmeden saat 13:00’da tekrar oylama yapılacağı için Ben Nesih Birgül olarak öncelikle halkımızdan ve partimizden özür diliyor ve böyle bir anlayışın parçası olmayacağımdan dolayı çekilme kararı aldığımı kamuoyuna duyuruyorum. Tüm değerli aileleri üyelerimden ve dostlarımdan özür dileyerek çekiliyorum.”

Bismil’de dün ertelenen ön seçimler bugün yeniden yapılıyor

DEM Parti 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği belediye başkan adaylarını belirlemek amacıyla ön seçim yapıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Bismil, Silvan ve Kayapınar ilçelerinde dün yaptığı ön seçimler, yaşanan bazı sorunlar nedeniyle iptal edilmişti. İptal edilen seçimler bugün yeniden başladı.

Bazı ilçelerde yapılan oylamada aday adayları ikinci tura kalırken, merkez Kayapınar ilçesi ile Silvan ve Bismil ilçelerinde teknik sebeplerle iptal edilen oylamaya bugün devam ediliyor.

Bismil ilçesindeki halk oylaması Zal Düğün Salonu’nda yapılıyor.

Kayapınar ilçesindeki oylama Ayaz Elgance Düğün Salonu’nda yapılacak. Oylama için 24 sandık kuruldu.

Silvan ilçesindeki oylama ise Gold Park Düğün Salonu’nda yapılıyor.

Kaynak: (Haber Merkezi)