Bismil Belediyesi ve ilçe BDP yöneticileri, halk toplantısı düzenledi. Toplantıda, 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen ve gelecek dönemde yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verildi.

Bismil Belediyesi ve BDP ilçe yöneticileri, gelecek dönemde yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında bilgi vermek ve halkın sorunlarını dinlemek amacıyla toplantı düzenledi. Şentepe Mahallesi'nde gerçekleştirilen halk toplantısına, Bismil BDP İlçe Eşbaşkanı Kerem Amaç, Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, Belediye Başkan yardımcısı Fethi Gürbüz, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıya yoğunlukta kadınların katılması dikkat çekti.

Toplantıda konuşan Bismil Belediye Başkanı Cemile Eminoğlu, belediye hizmetlerini anlattı. Eminoğlu, 2009 yılından bu yana Bismil'de birçok alanda hizmet gerçekleştirdiklerini söyleyerek, yapılan hizmeti şöyle sıraladı: "Bismil'de kadınlar için Nûjîn Kadın Evi açtık. Burayı kadınların sorunlarını çözebileceği bir merkez haline getirdik. Okul okuyan öğrencilerimiz için Mehmet Şirin Eğitim Destek Evi açtık. Ve şu an 150 öğrenciye eğitim verilmektedir. Bismil'de büyük bir alanda kilitli taş döşemesi yaparak ilçeyi çamur çilesinden kurtarmış olduk. İlçedeki su sıkıntısı şu an neredeyse hiç kalmadı. Şehrin kanalizasyon sisteminde eksik yerlere yeni kanal döşemesi yapıldı. Sorunlu olan yerler ise yenilendi. Çocuk ve gençler için park yaptık. Bu parka Halil İbrahim Oruç adını verdik. Bismil Spor'u belediye bünyesine aldık. Bismil Belediyespor takımı oluşturduk. Gençler için ayrıca birçok spor aktivitesinin gerçekleşebileceği spor kompleksi oluşturduk. İlçemiz için büyük bir otogar arazisi şu an almış bulunmaktayız. Bu projeyi de önümüzdeki dönemlerde faaliyete geçireceğiz. İlçedeki mezarlık alanın az olmasından dolayı büyük bir mezarlık alanı oluşturduk." Dedi. Kaynak: Bismil Belediyesi

Editör: Haber Merkezi